Napi Online

Erősíteni kell a bankbiztonságot

Kétlépéses azonosítási procedúrát kell bevezetniük 2006 végéig az Egyesült Államokban a bankoknak az online tranzakciók biztonságának növelése érdekében - rendelkezett az USA illetékes szabályozó hatósága.

A hitelkártya-kibocsátók az elmúlt években a jelszóhasználaton túlmutató személyazonosítási módszerek egész sorát dolgozták ki, ám mivel a csalások miatti veszteségek jóval alatta maradtak annak a költségnek, amely a bonyolultabb biztonsági megoldások bevezetésével jártak volna, a banki tranzakciók lebonyolításához a legutóbbi időkig elegendő volt egy név és egy jelszó megadása. Az USA szövetségi pénzügyi ellenőrzési szervezeteit is magában foglaló szabályozó hatóság azonban most nem csupán a 2006. végi határidőt szabta meg a szigorítások bevezetésére, hanem azt is elhatározta, hogy rendszeresen ellenőrzi a pénzintézetek által megtett lépéseket.

A kétfaktorú eljárás azt jelenti, hogy a jelszón kívül még egy ellenőrzési lépcső megjelenik az ügyfelek azonosításakor. Ez lehet egy hardvertoken, amely egy további jelszót tartalmaz, vagy egy szoftveres megoldás, amely egyszer használatos jelszavakat generál, vagy egy viszontellenőrzés. Utóbbira példa lehet, hogy ha valaki legutolsó egyesült államokbeli bejelentkezését követően egy napon belül Európából akar tranzakciót indítani, akkor a rendszer pótlólagos igazolást kér személyazonossága igazolására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrzed001 #1
    Vagy csak akkor tudsz online belépni, ha előzőleg küldtél egy SMS-t (ami x óráig érvényes csak)
    Itt már müxik :PPP