SG.hu

Kétszámjegyű növekedés a MasterCard-nál

A MasterCard Europe a tavalyi évet követően ismét erőteljes, kétszámjegyű forgalomnövekedésről számolt be mind hazánkban, mind világszerte.

Magyarországon a kibocsátott kártyák száma jelentősen gyarapodott: az év első három hónapjának végén 1,31 millió MasterCard emblémájú és 2,77 millió Maestro plasztik volt forgalomban. A MasterCard Europe 2005. I. negyedévében Európában regisztrált növekedése a kibocsátott kártyák számát illetően 11,7%, a tranzakciós volumen terén pedig 13,34%. Ezzel az értékkel mindkét esetben felülmúlta a kontinensen kívüli, globálisan elért eredményeket. (Világszerte a kártyaszám-növekedés: 11,2%, a tranzakciós volumen növekedése: 10,9%.)

A számok alakulását nagymértékben befolyásolta, hogy a MasterCard márkájú plasztikkal rendelkezők egyre gyakrabban használják kártyáikat, valamint egyre több kereskedő csatlakozik elfogadóhelyeik táborához. Magyarországon 2005. első három hónapjának végén 1,31 millió MasterCard és MasterCard Electronic kártya lapult a birtokosok tárcájában, amely a tavalyi év azonos időszakában regisztrált 980 ezer kártyához képest 23,7 %-os bővülést jelent. Magyarországon az év első negyedévében 6,3 millió tranzakciót hajtottak végre - mely az előző év azonos időszakához képest 17%-os növekedést jelent - mellyel összesen 940 millió dolláros forgalmat generáltak honfitársaink. Ez az érték 13,6%-al magasabb, mint az egy évvel korábban mért adat.

Ebben az évben tovább emelkedett az elfogadóhelyek száma is: 4,9%-os bővülés után hazánkban több, mint 20 ezer kereskedőnél használhatják plasztikjukat a kártyabirtokosok.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!