Berta Sándor

Német internetes vásárlások - leginkább munkaidőben

Érdekes felmérés végeredményét tette közzé a Pago európai elektronikus fizetésekre szakasodott vállalat. A 10 és 13 óra közötti időszakban a vásárlások 28 százalékát bonyolítják le a német munkavállalók. A Pago-Studie 2003 nevű felmérésből ugyanis kiderül, hogy a német felhasználók közül a legtöbben leginkább a munkaidejükben vásárolnak az interneten. A 10 és 13 óra közötti időszakban a vásárlások 28 százalékát bonyolítják le a német munkavállalók. A németek ráadásul főleg hétfőn és kedden aktívak, a legtöbben közülük ugyanis éppen ezen a két napon adják ki a pénzüket.

Érdekes módon szerdától csökken a vásárlási kedv, pedig az ember azt gondolná, hogy pénteken, amikor jó néhány munkahelyen már rövidebb a munkaidő és közeleg a hétvége, az emberek többsége szívesebben vásárolna. Nos, nem. Egy másik érdékes adat az is, hogy mivel a világhálón gyakorlatilag éjjel-nappal nyitva tartanak a boltok, nagyobb forgalomra, esetleg leterheltségre számíthatnánk. Ismét téved, aki ezt gondolja, a felmérés ugyanis bebizonyította, hogy este, illetve az éjszakai órákban a világhálón gyakorlatilag "üresen tátonganak a boltok" és a tanulmány szavaival élve: az internetes szupersztráda e részlegei szinte úgy festenek, mint a kihalt sétálóutcák. Az interneten este 22 és reggel 7 óra között csupán a vásárlások 14 százaléka bonyolódik le.

A Pago stábja azonban akkor lepődött meg csak igazán, amikor kiderült, hogy az emberek szinte alig vásárolnak hétvégén. A megrendeléseknek csupán a 13 százalékát adják le szombaton és 11 százalékát vasárnap. A szakemberek szerint sok családban ilyenkor kigondolják, hogy mit vegyenek, a megvalósítást pedig hétfőn vagy kedden munkaidőben, a munkahelyről végzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!