JohnnyCage

A Red Hat épít a Linuxra

A vezető Linux disztribútor Red Hat Inc. riválisainak taktikáját követve magasszintű szoftverek értékesítésébe kezd a szabadforrású operációs rendszerhez.

A hétfőn bejelentett, új Red Hat Enterprise Applications szoftvercsomag többek között egy portál szerver szoftvert tartalmaz, amely lehetővé teszi a személyre szabott weboldalak és tartalommenedzselő rendszerek működtetését, megkönnyítve ezzel az információk weboldalon való közzétételét. Az új csomag a Red Hat Enterprise Linux operációs rendszerek alatt működik, támogatását pedig a Red Hat Network látja el.

A közelmúltban az IBM, Microsoft, és SUN Microsystems cégek is egyre fokozottabb figyelmet szenteltek a magasabb szintű szoftvereknek, amelyek a bevételek növelése mellett fellendítik az alapul szolgáló operációs rendszerek eladásait is.

A Red Hat terjeszkedése a magasabb szintű szoftverek irányába még 2000-ben kezdődött, amikor a társaság felvásárolta a C2Netet, az Akopia e-kereskedelmi szoftver Stronghold verziójának fejlesztőjét. 2001-ben ezután az Ars Digita felvásárlása következett, amellyel a társaság a most bejelentett szoftvercsomag részét is képező tartalommenedzselő rendszer birtokába jutott. Szintén 2001-ben jelent meg a Red Hat Database.

A Red Hat Enterprise Applications szoftvercsomag a közeljövőben várhatóan további megoldásokkal fog bővülni, de a Red Hat a részletekről egyelőre nem kívánt beszámolni. Mint Matthew Szulik, a társaság vezérigazgatója az elmúlt héten azonban elmondta, a társaság Java támogatás megvalósítását tervezi, lehetőleg a SUN támogatásával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!