SG.hu

1 dolláros előfizetési díjat vezet be Elon Musk az X-en

Az X - korábban Twitter néven ismert - közösségi hálózat 1 dolláros kísérleti díjat indított az új felhasználóknak, hogy visszaszorítsa a botokat. A milliárdos lehajol a legutolsó centért is: úgy véli, hogy a spammerek nem fogják ezt befizetni, ami meglepő annak fényében, hogy már most is fizetnek a kék jelzésért.

"A mai naptól kezdve egy új programot (Not A Bot) tesztelünk Új-Zélandon és a Fülöp-szigeteken. Az új, nem ellenőrzött fiókoknak 1 dolláros éves díjat kell fizetniük azért, hogy képesek legyenek üzeneteket kirakni és interakcióba lépni más posztokkal". - írja a cég a bejelentésben. Ez az 1 dollár lefordítva 1NZ dollárt vagy 42,51 PHP-t jelent, és évente kerül felszámításra. A poszt hozzáteszi: "Ezt az új tesztet azért fejlesztettük ki, hogy megerősítsük a már eddig is sikeres erőfeszítéseinket a spam, a platformunk manipulálása és a bottevékenység csökkentése érdekében, miközben egyensúlyt teremtünk a platform elérhetősége és a kis összegű díj között. Ez nem profitnövelő cél."

A nyereségre való utalás azért fontos, mert az X/Twitter azóta veszteséges, amióta Musk 44 milliárd dollárt adott ki a mikroblog platformért. Komoly megszorításokat hajtott végre annak reményében, hogy nyereséget termeljen, és vissza tudja fizetni a megvásárlásához kapott pénzt. A szolgáltatáshoz tartozó útmutatóból kiderül, hogy a Not A Bot szolgáltatásra regisztráló felhasználóknak igazolniuk kell a telefonszámukat. A Fülöp-szigetekre azért eshetett a választás, mert az ország nemrégiben előírta, hogy a felhasználóknak minden SIM-kártyát regisztrálniuk kell, ezzel is igyekeztek csökkenteni az SMS-spam és a csalások számát. Július végéig több mint 100 millió SIM-kártyát regisztráltak, de körülbelül 70 millió maradt még azonosítatlan állapotban.


A Not A Bot nem lesz kötelező, de azok az új felhasználók, akik úgy döntenek, hogy nem fizetnek, nem tudnak majd posztolni vagy kommentelni az X-en. Csak olvasási hozzáférést kapnak, amely lehetővé teszi számukra, hogy kövessék a fiókokat, átnézzék a posztokat és videókat nézzenek. A közösségi hálózat nem közölte, hogy milyen eredmények alapján ítéli elég sikeresnek ezt a tesztet ahhoz, hogy más nemzetekre is átterjedjen, de a cég állítólag "hamarosan többet fog megosztani az eredményekről".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #3
    A tobbi dontesevel ellentetben, ennek legalabb van logikaja.
    Ott bukik el, hogy a pszichologiai hatara hogy valaki lehuzza a kartyajat, vagy inkabb otthagyja a platformot, a 0$. Ami azt jelenti, hogy ha elo kell venni a bankkartyat, az sok-sok embernek azonnali kizaro ok, meg akkor is ha utana 0$-ral terhelik meg.

    Raadasul onnantol hogy fizetos lesz, barmilyen alacsony is a dij, a hallgatolagos megegyzezes es elvaras alapjaiban valtozik meg. Egy fizetos platformon sokkal zavarobb a reklamok letezese, es customer service nemletezese.
  • t_robert #2
    nem csak a spammerek nem fizetik ki, hanem a felhasználók sem.... én ingyen se használom... hát még ha fizetni kell érte.....
  • Gabbbbbbbbbbbb #1
    Remelem mindenkinek bevezeti es vegre osszecsuklik az egesz. (Bar $5 jobb lenne)