Berta Sándor

A telefonokra és a virtuális valóságra épít a HTC

A gyártó évek óta nehéz helyzetben van és most is leépítéseket jelentett be.

Már tavaly januárban úgy tűnt, hogy a HTC nem igazán az olyan dolgokra összpontosít, mint az 5G szabvány támogatása, hanem sokkal inkább a virtuális, illetve a kiterjesztett valóságra. Az elmúlt éveket jellemző negatív trendeket 2019 októberben sikerült megállítani és a cég az 5G szabványban és a virtuális valóságban látott látott esélyt a megújulásra. S a közeljövőben is ez lehet a helyzet.

A DigiTimes tajvani IT-oldal ugyanis arról számolt be, hogy a HTC ismét el akarja bocsátani a dolgozói egy részét és ezzel párhuzamosan optimalizálni akarja a működését, s ehhez igazítaná a személyzeti politikáját. Az elsődleges cél a működési költségek jelentős mértékű csökkentése, amely már csak azért is elkerülhetetlennek látszik, mert az elmúlt évek intézkedései ellenére a társaság még mindig szinte folyamatosan veszteségeket termel.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a mostani leépítések összesen hány szakembert érinthetnek. A menedzsment azzal indokolta a döntést, hogy az okostelefon-üzletben még nem sikerült megvalósítani a tervezett fordulatot. Ezzel párhuzamosan viszont a vállalat továbbra is szeretne más területekre, elsősorban a virtuális és a kiterjesztett valóságra összpontosítani és ott tovább erősítené a meglévő pozícióját.

A HTC a koronavírus-járvány után mindenekelőtt olyan trendekből profitálna a virtuális valóság megoldásai segítségével, mint az otthoni tanulás és munkavégzés, az online (tovább) képzések és az egészségügy egyre növekvő digitalizálása. A társaság ugyanis arra épít, hogy az okostelefon-eladások a következő időszakban visszaesnek majd és a fent említett trendek egyre inkább előtérbe fognak kerülni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • takysoft #1
    Egy HTC Vive Pro Full Kit most kb 420 ezer forint, amihez 120 ezer a Wireless mod, plusz 25 ezer az adapter a Pro-hoz.

    Ennyiből kapsz egy VR szettet, aminek rosszabb a részletessége, mint a Valve Index-nek (ugyanaz a felbontás, de mivel az Index Full RGB, és nem pentile matrix, így 1 pixelben nem 2 hanem 3 subpixel van), rosszabb a hangja, és kényelmetlenebb. Plusz a controllere is vacakabb.
    De wireless :D

    A Valve Index meg 370 ezer.

    Akinek nincs ennyi, egy Oculus Quest kb 200e
    A Windows Mixed Reality olcsóbb headsetjei 140-150-től vannak már, de használtan láttam már 80-ért is full kit-et.

    A HTC-nek nem nagyon van versenyképes modellje igazából.

    Ők a VR talán első legnagyobb úttörői, de.... ha nem hoznak valami nagyon jót nagyon olcsón, akkor sanyi lesz nekik.