Berta Sándor

Podcastokká alakíthatók a videokonferencia-beszélgetések

Érdekes lehetőséget kínál a felhasználóknak a Spotify leányvállalata.

Az Anchor nevű podcast-készítő platformot tavaly 140 millió dollárért vásárolta meg a zenei stream-szolgáltató. Az Anchor szoftvere lehetővé teszi a videochatek és a videokonferencia-beszélgetések podcastokká való átalakítását. A folyamat rendkívül egyszerűen valósítható meg. Ehhez csupán az olyan programok és szolgáltatások audiofelvételeire van szükség, mint a FaceTime, a Google Meet, az Instagram Live, a Skype, a Twitch és a Zoom. Az Anchor alkalmazása támogatja az .mp4 és .mov formátumú fájlok használatát, s lehetővé teszi a tartalmak megvágását, valamint a kész anyagok háttérzenével és zenei effektekkel való kiegészítését.

A videokonferencia-beszélgetések a koronavírus-járvány idején komoly előnynek számítanak a podcast-készítők számára. Annak ellenére is, hogy a felvételeken szereplő vendégek fizikailag nem tudnak találkozni egymással, létre lehet hozni egy természetesnek ható tartalmat.

A cég alkalmazása ingyenes, ugyanakkor az audioanyagok rögzítése más szoftverekkel költséges lehet. Így például a Zoom esetében a hangfelvételek rögzítésére csak a prémium változat esetében van lehetőség. További problémát jelentenek a YouTube-tartalmak, a videomegosztóra mutató hivatkozások ugyanis nem működnek az Anchor rendszerében és ezért azokat előbb videókká kell átalakítani. A kész podcastok később feltölthetők az Apple Podcasts, a Breaker, a Castbox, a Google Podcasts, az Overcast, a Spotify és más platformok rendszereibe.

A Spotify kapcsán már tavaly kiderült, hogy a podcast-piacot is meg akarja hódítani, ezért az elmúlt hónapokban két vállalkozást is felvásárolt. Az egyik a több népszerű podcastprogram mögött is megtalálható Gimlet, míg a másik az Anchor volt. 2019 augusztusában a stream-szolgáltató jelezte, hogy felhasználási adatokat érhetnek el a podcast-üzemeltetők, akik ezekhez a számukra fontos információkhoz eddig nehezen juthattak hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!