Berta Sándor

Nyolc évig kapnak frissítéseket a Chrome­bookok

A módosítás miatt még keresettebbek lehetnek az elsősorban a tengerentúli oktatási intézményekben népszerű készülékek.

Jim Deno, a Google Chrome OS operációs rendszerért felelős programmenedzsere a blogbejegyzésében bejelentette, hogy az olyan új modellekhez, mint a Lenovo 10e Chromebook Tablet vagy az Acer Chromebook 712 már 2028 júniusáig lesz hivatalos terméktámogatás és automatikus frissítések. Ugyanez vonatkozik az olyan eszközökre is, mint az Asus Chromebook Flip C214 és Lenovo 500e, amelyek várhatóan még az idén kerülnek a piacra. Ez a lépés még vonzóbbá teheti ezeket a készülékeket.

A Chromebookokhoz eredetileg 3 év terméktámogatás járt, majd az időtartamot a Google 6 esztendőre növelte. Az újabb lépés azt jelzi, hogy a webes konszern számára egyre fontosabbak ezek a termékek és ezáltal a gyártóknak is egyre inkább megéri az ilyen modellek kifejlesztése és piacra dobása.

Jim Deno kiemelte, hogy 10 évvel ezelőtt hívták életre a kategóriát és most már 6 hetente adnak ki biztonsági frissítéseket és új funkciókat az eszközökhöz, s szorosan együtt dolgoznak a gyártókkal. A munka eredménye az, hogy napjainkban már - főleg az Amerikai Egyesült Államok egyetemein, főiskoláin és más oktatási intézményeiben - 40 millió hallgató és tanár használja a Chromebookokat. A fejlesztések célja az, hogy maximálisan ki lehessen használni a Chrome OS-ben rejlő lehetőségeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kvp #1
    Mondjuk a Microsoft is valami ilyesmit probal a windows 10-el, raadasul ugy, hogy nem is szabott meg tamogatasi limitet. Gyakorlatilag amig el nem torik valami egy gyarto es hardver specifikus meghajto programban, addig papiron mindent tamogatnak. Legalabbis jelenleg ez az igeret. A Google viszont fix idot ad meg, cserebe jobban hajtja a gyartokat, hogy mozduljanak.