Gyurkity Péter

Jön a Moto E6 Plus

A külső sokban változik, míg a hardver terén némi erősödést várhatunk.

A Lenovo kezében lévő részleg alig egy hónapja mutatta be a Moto E6 típust, amely egy meglehetősen koros dizájnnal, valamint szerény hardverrel debütált a nagyközönség előtt. Most érkezőben van a nagyobb, módosított változat, amely több tekintetben is előrelépést ígér.

A napokban a megbízható forrásként ismert Roland Quandt tette közzé rövid bejegyzéseit, néhány fotó kíséretében, amelyek már a Moto E6 Plus okostelefont mutatják meg nekünk. Eszerint a külső kialakítás sokban megváltozik majd, hiszen az előlapon egy jóval vékonyabb kávát látunk, itt pedig egy kisebb, esőcsepp formájú felső bevágás is megjelenik, és bár a panel pontos méretét még nem ismerjük, ennek fizikai mérete valószínűleg némileg nagyobb lesz, legalábbis az eredeti telefonhoz képest. A fényes hátlapon egy iker-kamera jelenik meg, amely LED flash opcióval egészül ki, míg a szoftveres oldalon az Android 9 Pie fut majd, legalábbis a megjelenés pillanatában, amely csak valamivel később frissülne az új generációra.

A pontos hardveres komponenseket nem ismerjük, viszont itt emlékeztetőül érdemes gyorsan felsorolni az eredeti változat elemeit. A középkategóriás teljesítményt ott a Snapdragon 435 chip biztosítja, mégpedig 2 GB memória és egy alapesetben mindössze 16 GB-os belső tároló kíséretében, míg a kijelző mérete 5,5 hüvelyk, a támogatott felbontás 720 x 1440 pixel. Jó eséllyel ezek mindegyike módosul majd az új telefonon, ami persze egy némileg magasabb kereskedelmi árat is jelent majd. Ez utóbbi egyelőre nem ismert, viszont az eredeti E6 a tengerentúlon 149 dollárba kerül, vagyis a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket veszik ismét célba.

A hivatalos megjelenési dátum szintén ismeretlen, a debütálásra viszont néhány héten belül sor kerülhet, egyszerre több régióban, így az Európai kontinensen is beszerezhetjük majd a készüléket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    ezzel már tuti meghódiccsuk az üröt