Berta Sándor

Szabadalmai licencdíját követeli a Verizontól a Huawei

A kínai konszern több mint egymilliárd dollárt kér az amerikai távközlési óriáscégtől.

A The Wall Street Journal arról tudósított, hogy a Huawei az összesen több mint 200 szabadalma használata miatt kéri a hatalmas összeget a Verizontól. A kínai társaság egy magas rangú munkatársa már februárban közölte az amerikai vállalattal a fizetési követelését. Tehát a Huawei megtalálta a módját annak, hogy meglehetősen keményen vágjon vissza az ellene kihirdetett bojkott miatt az Amerikai Egyesült Államoknak és az egyik legjelentősebb tengerentúli vállalkozásnak.

A Huawei és a Verizon képviselői a múlt héten találkoztak egymással New Yorkban azért, hogy megvitassák a témát és egyeztessenek az érintett szabadalmak egy részéről. Rich Young, a Verizon kommunikációs igazgatója nem akarta kommentálni a hírt, de azt azért mégis elmondta, hogy a téma nem csupán őket érinti. Kiemelte, hogy a geopolitikai összefüggések miatt minden dolog, ami a Huawei-t érinti, hatással van a teljes ágazatra és a nemzeti, illetve a nemzetközi vállalkozások üzleteire is.

A Sprint nevű amerikai mobilszolgáltató szintén nem akarta a témát kommentálni, míg az AT&T és a T-Mobile US nem válaszolt a feltett kérdésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sequoyah #26
    Nem az a baj hogy szar lenne a telefon, hanem az hogy kvazi felaron adtak hosszu eveken keresztul... Teljes aron az se lett volna semmivel sem olcsobb az iPhonenal, csak kevesebbet tudott volna.

    A gazdasagi valsagkezeles es adott cegek celzott felfuttatasa az pedig ket kulonbozo dolog. A segitseget a bankrendszer kapta, nem pedig termelo vallalatok (par kivetellel, pl autoipar, ahol jogos a kritika)
  • vazul001 #25
    Konkrét cégek kapták, amennyiben az állam megvette a legsz.rabb hiteleiket. Sorolhatnám, melyik bank mennyit kapott de kiguglizhatod te is. Persze válságkezelés volt az indok, meg hogy milyen sz.r lett volna ha ez nem történik meg, de tökmindegy, a lényeg, hogy van az a helyzet, hogy az állam megtolja a gazdaságot nyugaton is.
    Visszatérve a témához, egyszerű azt mondani, hogy a kínai állam tolja a pénzt a Huaweibe, de ugye Kína is WTO tag, büntetővámokat alkalmazna a Huawei termékekkel szemben gyakorlatilag az egész világ, ha ez így lenne, de ilyenről ugye szó sincs.
    Nem mellesleg, dilettánsoknak adhat az állam bármennyi pénzt, abból nem lesz 53000 szabadalom, 54 millió eladott telefon évente, meg piacvezető hálózati eszközök. A Huaweinél van fehérjeállomány, és ezt kimaxolják, ez szúrja Trump szemét, nem más. Itt nem tudok nem gondolni Mészáros barátunkra és az ő 1 mrd dolláros vagyonára, ő mit hozott össze a szűk egy évtized alatt a neki juttatott pénzből, ami az ország javát szolgálja? (költői kérdés, és elkalandoztam)
  • Sequoyah #24
    700mrd dollár állami pénzt tolt bele a gazdaságba, döntő többségét a bankszektorba

    Ezt nem konkret cegek kaptak hogy legyozzek a versenytarsaikat, hanem a gazdasag egesze kapta mint extra likviditas, mint valsagkezeles. Semmi koze a jelen temahoz, vagy a kereskedelemhez ugy altalaban. Tovabba ez nem zsebpenz vagy vissza nem teritendo tamogatas, hanem olcso hitel a likviditasproblemak athidalasahoz.

    de kaptak belőle pl. az autógyárak is bőven

    Na itt mar igazad van. Szidjak is a kormanyt emiatt maguk az Amerikaiak is... Mentsegukre legyen hogy itt a puszta fennmaradas volt a cel es munkahelyek megorzese, de ezzel egyutt is baromsag volt, megha a valsaghelyzet szulte is.
    Bar ez sem eri el kozel sem azt a szintu beleszolast es tokeinjekciokat amit Kinaban latni nap mint nap...
  • vazul001 #23
    "A világ civilizált felében tiltott..."

    2008-09-ben csak az USA 700mrd dollár állami pénzt tolt bele a gazdaságba, döntő többségét a bankszektorba, de kaptak belőle pl. az autógyárak is bőven, szerinted mennyi jött vissza belőle? Hagyjuk a süket dumát, hogy ez nyugaton nem megy, megy az, ha az érdek úgy kívánja.
  • Sequoyah #22
    Hogyapicsaba ne lenne az. Ha en kitalalok valami ujdonsagot es levedetem, akkor az az enyem. En rendelkezek vele, es el is adhatom, illetve en elvezhetem a profitjat, persze a "fair use"-zal szinkronban.
  • Sequoyah #21
    Az hogy allami penzbol mestersegesen olcson tartjak a termekeket, majd szinten allami penzbol a komplett arfolyamukat is lent tartjak hogy minden meg olcsobbnak tunjon az nem nevezheto globalis versenynek.

    Ahogy az sem, hogy nyugati cegeket nem nagyon engednek be a Kinai piacra...
  • ostoros #20
    Szabadalmi jog nem tulajdonjog. A többit pedig olvasd el még kétszer, hátha megérted.
  • Sequoyah #19
    Na most egy csomo fogalmat mindenfele osszefugges nelkul jol osszehanytal.

    Mi koze a liberalizmushoz a szakszervezeteknek? Semmi, de ha megis, akkor az eppenhogy a szakszervezetek FELALLITASAT szorgalmazza, nem a megszunteteset.

    A kapitalizmusnak soha nem volt resze a talalmanyok ellopasa. Ha el lehetne lopni a talalmanyokat, akkor a kapitalizmus nem mukodne, mert senki nem invesztalna a fejlesztesbe.
    A kapitalizmus elvalaszthatatlan alapveto eleme a tulajdonjog vedelme. Sot eppen ez az egesznek a lenyege, hogy azzal torodnek az emberek, ami a tulajdonuk, es ezaltal hosszu tavu profitot varhatnak tole. Ha elveszed a tulajdont, akkor megszunik a kapitalizmus.

    A szabadalmi trollkodas az a masik veglet, az sem jo dolog. Eppen erre van a szabadalmi hivatalok alapelve, a "fair use". Amit tobb kevesebb sikerrel probalnak tartani.
  • ostoros #18
    Tökmindegy. A lényeg az, hogy Kína erősíti a globális versenyt, mert olcsóbban termel, ami a kapitalizmus alapvetése szerint jó dolog, mert lenyomja a profitot.
    Ez pedig áttételesen előnyös nekünk, mert itt megéri a nyugati cégnek termelni, nyugaton pedig egyre kevésbé.

    Ja, az EU pénzeknek amit kapunk 30-40%-át a magyar állam fizeti be, az egyes projekteknál is kell önrész, szóval csak olyan 40%-ot fizet az EU az EU-s építkezésekbe. Minden másba pedig semmit. Szóval elég a csúsztatásokból.
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2019.06.20. 20:53:19
  • Sequoyah #17
    Azert koltoznek ide, mert itt mar kepzett a munkaero, de meg mindig olcso. Semmi koze ennek Kinahoz...