Gyurkity Péter

Itt az olcsó Pixel-páros és az Android Q

A Google hivatalosan is bemutatta az olcsóbb párost és az új szoftvert.

Hónapok óta tudtuk, hogy a közeledő Google I/O alatt több fontos új fejlesztésről is lerántják majd a leplet, erre pedig kedden valóban sor is került. A cég bemutatta a két olcsóbb okostelefont, jelezte, hogy ők is készülnek több hajlítható megoldással, eközben pedig az idén megjelenő Android 10 fontosabb részleteit is megismerhettük.

A Pixel 3a és 3a XL meglehetősen konzervatív kivitelben bukkant fel, hiszen az előlapi káva itt jóval vastagabb, mint azt a csúcskategóriában megszokhattuk. Már most megígérték, hogy három generáción keresztül szolgálják majd ki a párost, vagyis az Android 10, 11 és 12 lesz majd elérhető a két telefonon. A hátoldalon egyetlen 12 megapixeles kamera helyezkedik el, amely azonban a Night Sight funkció és az egyéb jellemzők révén kiemelkedő minőséget nyújt majd (hasonlóan az eredeti Pixel 3 típushoz), a lista további részén pedig 5,6 és 6 hüvelykes kijelző, a Snapdragon 670 chip, 4 GB RAM, 64 GB-os tároló, 8 megapixeles szelfikamera, egy 3000 és egy 3700 mAh-s akkumulátor, hátoldali ujjlenyomat-olvasó, jack-dugó, 18 wattos gyorstöltés, valamint a megjelenés pillanatában az Android 9 Pie szerepel majd. A hivatalos ár 400 és 480 euró, a nagyobb európai piacokon pedig már most megvásárolható mindkét változat.


Ami az új szoftvert illeti, az Android Q március közepe óta elérhető a bétatesztelők számára, ez azonban most 12 további készülékkel egészült ki. Natív támogatást biztosítanak a hajlítható készülékeknek (egyes források szerint pedig már dolgoznak a saját prototípuson), ugyanígy elérhető lesz az 5G támogatása, még nagyobb hangsúlyt helyeznek a felhőre és a gépi tanulásra (ami többek között a Live Caption funkció révén lesz majd látható), a Dark Theme beépül magába a rendszerbe, de bekerül 50 további, az adatvédelemmel kapcsolatos opció, legyen szó a reklámokról, a lokációs adatokról, vagy akár az értesítőkről. A frissítést felgyorsítanák és egyszerűbbé tennék, így az OS egyes moduljait akár a készülék újraindítása nélkül is lecserélhetnénk az újabb verzióra, de eközben a szülői felügyelet funkciója is kibővül majd.

A hivatalos megjelenés az idei év második felében esedékes, a támogatott készülékek listája később válik majd véglegessé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!