Gyurkity Péter

Négy kamerával jön a Samsung telefonja

A cég pedig a jelek szerint elsőként dob majd piacra hajlítható telefont.

A napokban egyszerre több hír is befutott a Samsung háza táján várható újdonságokról, ezek pedig eltérő területeket érintenek, így érdemes beszámolni a friss fejleményekről. Nagyon úgy néz ki, hogy a dél-koreai gyártó is követi a kamerák terén kialakulóban lévő trendet, miközben a hajlítható megoldásoknál akár az első próbálkozónak kijáró helyet is elhódítjhatják.

Egy külső forrás számolt be arról, hogy igaznak bizonyulhat a júliusban kiszivárgott értesülés, miszerint a gyártó egyszerre 4 kamerát is elhelyezhet egyik típusa hátoldalán. A cég most jelezte, hogy október 11-én kerítenek sort egy újabb bemutatóra, és bár azt nem tudjuk, hogy pontosan mely típusról van szó, az legalább kiderült, hogy maga a Samsung készül valami újdonsággal, amely a hátoldali kamerák mellett a kijelzőbe beépített ujjlenyomat-olvasóval csábítaná azon potenciális vásárlókat, akik a középkategóriában meghonosodó, korábban csak a csúcskategóriában látott funkciókat szeretnék igénybe venni, alacsonyabb áron. A HMD esetében a Nokia 9 vonultat majd fel az eddiginél is komplexebb hátoldali modult, nagyon úgy tűnik azonban, hogy a Samsung is követi a példát.

Egy másik beszámoló, pontoabban egy részletes benchmark, szerint a cég illetékesei a 19:9-es képarányt is alkalmaznák egyik megoldásukon, amely nagy valószínűséggel a Galaxy A-, netán az új Galaxy P-sorozat tagjaként jelenne majd meg a piacon. Az Android 9.0 Pie szoftverrel ellátott SM-G405F ugyanis erre támaszkodna, dacára annak, hogy a Samsung eddig kerülte ezt a divatossá váló szabványt. Előfordulhat, hogy a Galaxy S10 egyik korai tesztváltozatáról van szó, erről azonban eddig semmi konkrétum nem jelent meg, így néhány hetet (hónapot) kell még várnunk arra, hogy némileg tisztuljon a kép.

A Huawei háza tájáról eközben olyan hírek bukkantak fel, miszerint a hajlékony OLED-panelek legyártásával és leszállításával megbízott, szintén kínai BOE nem tud megfelelő selejtarányt produkálni (a panelek 70 százaléka működik, de az Apple által megszabott minőségi követelmények alkalmazása esetén ez az arány már 10 százalék alatt van), a gyártósor esetében tervezett további befektetéseket pedig késleltetik. Emiatt a gyártó némileg lemaradhat, a Samsung pedig elsőként dobhat majd piacra olyan telefont, amely valamilyen formában hajlíható lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quatlander #10
    Van aki még egy darab kamerával sem tud lőni jó képet. Néggyel már javulhatnak az esélyei, habár....
  • Tetsuo #9
    Valaki fotózik is a telefonjával. Hogy mik vannak?! :-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.09.28. 10:45:25
  • muerte2 #8
    Ikabb kezdjenek el rendesen fejleszteni, hogy a mostani szemet helyett normalis os es appok fussanak a telefonokon. (A TV-ikröl nem is beszelve)
  • AgentKis #7
    Mint régen a borotvákon a pengeszám! Valahol 7nél álltak meg. Mostanra már újra reklámoznak 1, de "rendes" pengéjűt.
    Igazából mindegy hány kamera van, az ár/érték arány a fontos, meg a divat. Mondjuk sajnos a divat egyre jobban...
  • Tetsuo #6
    Hozzá kell tenni, hogy a szűkített mélységélesség egyáltalán nem hasznos, csupán esztétikai funkció. Ugyanez lenne az eredmény, ha beépített buborékfújó lenne az egyik objektív helyett és a "tudatos" nép éppen arra gerjedne.

    Szerintem nem a mélységélesség, hanem a különböző látószögek miatt használnak több objektívet. ;-)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.09.27. 13:33:48
  • zola2000 #5
    A kínai homtom-dogee válasza 6 kamera, igaz ezekből csak egy igazi.

    (viccet félretéve a kínaiak is tudnak jót csinálni pl https://youtu.be/omto9Q-eS_Q de a ZS kategóriás brandok kerülendőek)
  • harmi2009 #4
    A több kamerát elvileg a mélység élesség miatt használják vagy az egyik fekete-fehér ezzel élesebb és szebb színű képeket lehet létrehozni.
    Mélység élességet sokkal kreatívabban lehetne használni ha a Lytro kamerák módszerét használnák. Nyilván ez extra kiadást jelent,
    De ha Huawei megoldotta a kooperációt a Leicaval akkor ez sem lehet probléma.
  • harmi2009 #3
    Az "időugrásos" képkészítés már létezik. Pl CameraMX -Shoot-The-Past mód.
  • Montanosz #2
    Lassan időutazásra is képesek a telefonok, persze csak a kép készitésének pillanatáig lehet vele visszaugrani, de ez a 2 másodperces időugrás is mindenkit boldoggá fog tenni :-D
  • 74auriga #1
    Fene tudja, mi értelme van az egyre több kamerának, attól nem lesz jobb a kép! Hajlítható telefonnak meg pláne!
    Az jobban érdekelne, hogy mikor lehetne rájuk csomót kötni?!