Gyurkity Péter

Trump mentené meg a ZTE-t

A kínai elnökkel tárgyal a szankciókról, miközben egy másik cég az előlapot egységesítené.

Az amerikai vezető saját megválasztását is többek között a munkahelyek megmentésének ígéretével biztosította be, a jelek szerint azonban már Kínában is hasonló szerepet töltene be, hiszen a komoly szankciókkal sújtott ZTE kapcsán most kijelentette, hogy a kínai elnökkel együtt igyekszik megoldást találni a problémára.

A kínai gyártók ellen megindult támadásról már több alkalommal írtunk, legutóbb például arról számolhattunk be, hogy a ZTE bejelentette a főbb tevékenységek leállását, miután az amerikai lépés megtiltotta az ottani beszállítók komponenseinek beszerzését. A gyártó azóta kijelentette, hogy hibák és félreértés okozta az eredeti büntetések elmaradását, illetve nem teljes mértékben történő végrehajtását, itt nem volt szó tudatos megkerülési szándékról, az amerikai fél azonban egyelőre nem enged. Trump most kínai kollégájával közösen találna megoldást a problémára, bár ezt mindössze egy rövid Twitter-bejegyzésben közölte, a konkrét lépéseket illetően pedig annyit árult el, hogy utasította a kereskedelmi minisztériumot a cél elérésére, hogy a kínai munkahelyeket is megmentsék.

Némileg érdekes ez a hirtelen támadt együttműködési szándék, különös tekintettel a kibontakozóban lévő kereskedelmi háborúra – talán a ZTE ellehetetlenítése az amerikai beszállítókat is súlyosan érintette, ami már Trumpnak is kiemelten fontos. Számunkra ennél talán érdekesebb, hogy egy másik ottani cég, a Lenovo, egy olyan koncepcióról (netán konkrét készülékről) rántotta le a leplet, amely gyakorlatilag már teljes mértékben száműzné az előlapi kávát, hiszen itt a kijelző már a teljes felület 95 százalékát tenné ki, itt pedig még egy kisebb notch, avagy bevágás sem jelenik meg.

Arról még nem szól a fáma, hogy miként és hol szorítanának így helyet az előlapi kamerának és az egyéb komponenseknek. Mindössze annyit árultak el, hogy a Lenovo Z5 összesen 18 szabadalomra és 4 technológiai áttörésre épül, de könnyen lehet, hogy a Vivo Apex típushoz hasonlóan egy kiugró panelen jelenne meg a kamera – erre még nem tudjuk a választ.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #3
    Melyik elnöknek van? Az Egybesült államok oligarchia.
  • Omega #2
    A baromnak semmilyen valós hatalma nincsen, amibe pedig belefog meg azt inkább ne is tenné.
  • ugh #1
    Rajott a barom hogy nem kenet szivatni azokat akiknel szarert hugyert gyartatja amerika a sok bovlijat.
    Mar csak azert sem mert van nehany usak allamkotvenyuk is...
    Meg a hadsereg se landzsaval hadonaszik mar, es 4* annyian vannak.

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2018.05.15. 10:40:45