Gyurkity Péter

Bemutatkozott a Xiaomi Mi 6X

A telefon erős hardverrel, ám kedvező kereskedelmi áron jelenik meg.

A Xiaomi még tavaly mutatta be az Mi 5X-re épülő Mi A1 típust, amely a Google programjának megfelelően kifejezetten szerény jellemzőkkel és alacsony áron futott be. Ez később itthon is megjelent, most azonban megérkezett az új változat, amely jó eséllyel követi az eddigi hagyományokat, legalábbis a nevek terén.

A gyártó hivatalos oldalán a Xiaomi Mi 6X név alatt található meg az új okostelefon, amely azonban egyes külső források szerint több piacon az Mi A2 nevet kapja majd, ezzel is jelezve, hogy ismét az Android One program részeként jelenik meg egy új változat. Ennek némileg ellentmond, hogy érdekes módon ez nem a korábban emlegetett Snapdragon 626 chipet kapta meg, hanem a 660-as típust, ami kifejezetten erősnek mondható, ez tehát mindenképpen jó hír. Ehhez egy 5,99 hüvelykes LCD-kijelző, az 1080 x 2160 pixel felbontás, ennek eredményeként a 18:9-es képarány, 4 vagy 6 GB memória, 64 vagy 128 GB-os, tovább bővíthető tároló, valamint egy 3010 mAh-s akkumulátor csatlakozik, a hardverrel tehát nem lesz gond.

A hátoldalon egy 20 megapixeles iker-kamera helyezkedik el, a két azonos szenzort pedig egy harmadik 20 megapixeles példány egészíti ki az előlapon, a jó minőségű szelfik érdekében. Itt szintén AI-funkciók segítenek a képen szereplő személyek, a háttér és a beállítás optimális megjelenítésében és kiválasztásában, és bár a hagyományos jack-dugó már hiányzik a listáról, itt megtalálható lesz a Bluetooth 5.0, a Quick Charge 3.0, valamint az Android 8.1 Oreo, amelyet az MIUI 9.5-ös verziója kísér a készüléken. A telefon fekete, arany, kék, rózsaszín, valamint vörös színben jelenik meg a piacon.

A hivatalos ár a RAM és a tároló méretétől függően 253 és 316 dollár között mozog, ez persze régiónként is módosulhat majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyuska #4
    A hangszórók hol helyezkednek el?
  • rajdi #3
    Igaz, igaz! A 18:9-es képarányt azon vásárlórétegnek találták ki, akik színeket, szagokat, maximum logókat tudnak csak megjegyezni, és a 2:1-es képaránnyal bíró kijelzőket kisebbnek gondolnák. Gondolom ők a többség, és ezért, meg hogy leessen nekik hogy a 16:9-eshez képest ez mekkora. Itthon nekik "magyarítják" a mozifilmek címeit is "Az élet mindig drága" és egyéb gyöngyszemekre...
  • AgentKis #2
    194:97 oldal"arány" nem lenne "szebb", akár leírva, akár kimondva is?
    Ha már arányokról beszélünk, akkor relatív prímeket illene használni. Azaz a képernyő oldalainak aránya 2:1 :-P
    Nem 18:9 nem 194:97 és nem 6:3...
  • Lumbini #1
    Kíváncsi lennék az Android One program készülékei mennyire naprakészek..Ebben a cikkben van egy program amivel le lehet ellenőrizni,kit hogy és mennyire csap be a gyártója.Link
    Utoljára szerkesztette: Lumbini, 2018.04.30. 15:14:04