Gyurkity Péter

Új nevet kap az LG G7

A májusban befutó készülék a V30 nevét kaphatja meg.

Az elmúlt hetekben már olvashattunk az LG soron következő zászlóshajójáról, amellyel kapcsolatban több, egymásnak olykor ellentmondó értesülés is napvilágot látott. Most már nagyjából a végleges specifikációról írnak a jól értesült források, a név azonban változhat.

Először arról érkezett hír, hogy a gyártó valóban áprilisban mutatná be az új fejlesztést, amelynek előjegyzése egy héttel később indulna, hogy májusban a hivatalos megjelenésre is sort kerítsenek. A jelek szerint a kijelző egy M-LCD panel lenne, amely állítólag 35 százalékkal hatékonyabb (legalábbis a fogyasztás terén), mint a hagyományos példányok. Az LG azt reméli, hogy az OLED-hez hasonló hatékonyságot és minőséget nyújtják majd, azonban jóval alacsonyabb áron, ami nyilván majd a hétköznapok során derül majd csak ki. A telefon mindenesetre a Snapdragon 845 chipre, 6 GB memóriára, 64 vagy 128 GB-os tárolóra, valamint az új AI-funkciókra támaszkodna, ezért is változna a végleges név.

A megbízható kiszivárogtatóként ismert Evan Blass ugyanis arról számolt be saját Twitter-hírfolyamában, hogy a cég az LG G7 ThinQ név mellett döntött, ami már rögtön jelzi, az AI fontosságát. Ezt a márkanevet a V30 típusról veszik át, amely szintén a mesterséges intelligencia kiemelésével bukkant fel, még az MWC alatt. Az értesülés alátámasztani látszik azon korábbi renderképeket, amelyeken egy külön erre a célra elhelyezett fizikai gomb volt látható, tehát könnyen előfordulhat, hogy a cég valóban ennek, vagyis az AI-funkcióknak szentel egy külön gombot. Itt megmaradna a hagyományos jack-dugó is, amely több másik cég megoldásairól már eltűnt.

A G7 mellett érkezik majd a G7 Plus is, ez többek között a 128 GB-os tárolóval térne el az alaptípustól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #3
    Űj név? Azt hittem hogy valami Xifon-Android, vagy ilyesmi, csakhogy ne tévesszük meg a vásárlót. XD

    Amúgy kb most érezném teljesen jogosnak, hogy az Apple a dizájn ellopása miatt minden ilyen egyentelefongyártót bepereljen!
  • wraithLord #2
    A G3-nál nem volt ilyen probléma, hogy a SoC nem bírja a QuadHD kijelzőt. Azt hiszem, az SD801 volt az első SoC (de lehet, hogy a 800-as), amit erre fejlesztettek, benne van a hivatalos specifikációkban is, hogy QuadHD kijelző kezelésére alkalmas.
    Annak idején a review-okban beszéltek ugyan alig feltűnő röccenésekről, de az nem a QHD kijelző miatt volt, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy amikor megjelent rá a Lollipop és utána a Marshmallow, teljesen zökkenőmentes volt az OS.

    Azzal volt a gond, hogy az egész házat műanyagból csinálták, és hogy a userek egy része repedésről számolt be a készülékház tetején a zajszűrő mikrofonnál.
    (Meg persze egyéb hibákról is hallottam már, de még kevesebb számban.)

    Van egy LG G3-mam, azzal a példánnyal komolyan soha nem volt semmi probléma. Kivéve, hogy kb. másfél év elteltével meglazult a hátlapi kamera alatti 3 gomb konzolja, és a rezgőmotor berezegtette, amitől recsegett az egész teló. De leszedtem a hátlapot, meghúztam a csavart, és megint minden ok volt.
  • takysoft #1
    Miért kell minden LG G flagship telefont elbarmolni valahogy? Persze, hogy a béka segge alatt van a piaci részesedés...
    G3 - az SoC nem bírta a kijelző. Főleg a szolgáltatói 2gb ramos változat. (első QHD paneles telefon... amire messze nem lett volna szükség)
    G4 - specifikációkban jó, de bootloopos
    G5 - ronda desing, moduláris baromság.
    G6 - új kijelző, előző évi hardver belül...

    és most a G7 - kispórolják az oled-et... biztos hatalmas siker lesz ez is... mint a többi :S

    Aki rendes telefont akar, annak meg marad a V30