Gyurkity Péter

Minden Nokia-telefon megkapja az Android 8-at

A HMD eloszlatta a kétségeket, minden okostelefonjukat frissíteni fogják.

Az év első felében, még a hivatalos bemutatók előtt is több alkalommal olvashattunk arról, hogy a finn illetőségű HMD Global ígéretet tett az általuk piacra dobandó okostelefonok menetrendszerű frissítésére, mivel igyekeztek garantálni, hogy mindenki hozzáférjen az aktuális verzióhoz. Ez a jelek szerint így is lesz.

Juho Sarvikas, a HMD termékigazgatója, a napokban egy rövid Twitter-bejegyzés formájában ismételte meg az eredeti kijelentést, ebben pedig megerősítette, hogy valóban minden, az Android operációs rendszert futtató készülékük esetében sort kerítenek a szoftveres frissítésre. Külön kiemelte, hogy ebből a körből a Nokia 3, vagyis a legszerényebb hardverrel piacra dobott változat sem marad majd ki, tehát gyakorlatilag minden, a cég okostelefonjai mellett döntő vásárló időben megkapja majd az Android 8 Oreo verziót. Igaz, azóta a külső források révén felbukkant a Nokia 2 is, ennek hivatalos formában történő bemutatására és megjelenésére azonban még nem került sor.

Azt már maga a Google is jelezte az Oreo bemutatásakor, hogy a HMD azon cégek listáján szerepel, amelyek rövid időn belül maguk is elérhetővé teszik majd az új szoftvert (illetve annak némileg módosított, a saját készülékeikre szabott változatát), akkor azonban még a hozzávetőleges időpontot vagy menetrendet sem említették meg, nem beszélve a konkrét típusokról. A HMD a maga részéről most csak ez utóbbi szempontot tisztázta, az tehát továbbra sincs kizárva, hogy a Nokia 3 némileg később jut majd hozzá a friss Androidhoz, míg az esetleges módosításokkal kapcsolatban leszögezhetjük, hogy a cég valóban igyekszik a lehető legközelebb maradni az eredeti szoftverhez.

Tekintettel arra, hogy a HMD eredetileg 2 évre szóló frissítési ciklust ígért a felhasználóknak, jó eséllyel még az ezt követő verziót is megkapják majd a telefonokat megvásárlók – ez utóbbi egyébként állítólag Android P néven, már most készülőben van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!