Gyurkity Péter

Jön a második Nokia-mobil

Az új 3310 után a HMD egy második példányt is piacra dobna.

A Nokia 3310 meglehetősen pozitív visszhangra talált, legalábbis ami a vásárlókat illeti, hiszen az európai kontinensen piacra dobott példányokat többé-kevésbé elkapkodták. Igaz, egyes elemzésekben elmarasztalták a készüléket, ez azonban többnyire olyan szerzőktől érkezett, akik az okostelefonoknál megszokott funkciókra számítottak – ez pedig nyilván nem volt cél. Most a jelek szerint jön a második példány.

A kínai szabályozó hatóság hivatalos oldalán bukkant fel egy új megoldás, amely kinézetét illetően szintén a hagyományos mobilokra hajaz, ezzel pedig a korábbi évtizedet idézi meg. A telefon egyelőre a TA-1017 típusjelzés alatt fut, és bár azt még nem tudjuk, hogy pontosan milyen hardver kapott helyet a burkolat alatt, a kijelző egyértelműen kicsinek tűnik, a 3G-elérés támogatása pedig szintén hiányzik – pontosan úgy, ahogy az az új Nokia 3310 esetében is történt. Könnyen előfordulhat, hogy a jövevény egy módosított változata később ezt az opciót is elérhetővé teszi majd számunkra, ez azonban minden bizonnyal az árat is némileg megemelné.

A hátoldalon hiányzik a kamerát kiegészítő LED flash funkció, itt most egy hangszórórács helyezkedik el. A dual-SIM opció nem maradhatott le a felsorolásból, a szoftveres oldalon pedig bizonyára itt is a Series 30+ kezelőfelület dolgozik majd, amely az alapvető funkciókat továbbra is jól látja el. A finn HMD Global egyelőre nem jelentette be hivatalosan az utód érkezését, azt azonban már tudjuk, hogy csak az idei évben 6-7 új okostelefont dobnának piacra, így mindenképpen látunk esélyt a hagyományos vonal további kibővítésére. Érdemes megjegyezni, hogy korábban a Nokia 105 új változata bukkant fel a világhálón, amely a TA-1010, illetve a TA-1034 típusjelzéssel látott napvilágot.

Kíváncsian várjuk, hogy a HMD milyen modellekkel kecsegteti majd a felhasználókat az elkövetkező hónapokban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomboy013 #4
    A Fiat 500 szerintem elég király.
  • esztyopa #3
    Az lesz az igazi *áttörés*,ha egy új telót *pótfüllel* hoznak ki .
    /Akkor egyszerre 3 telefonon fecseghetünk/
  • fonak #2
    Számomra nevetséges az "új" 3310, akárcsak az "új" Mini, Fiat 500 és hasonló retró dizájnok.
    Aki egy butatelefont akar, most is vehet gombokért, persze nem nokiát.
  • wraithLord #1
    A review-ok alapján nekem sem jött be az "új" 3310-es. Ez is elavult technológia, mint az eredeti, viszont csak nagy vonalakban emlékeztet az igazi 3310-esre, és aki megveszi, az csak akkor kapja meg a 3310-es fílinget, ha soha nem használt még 3310-est.
    Jobb lett volna, ha inkább kb. egy-az-egyben kihozzák a régit, csak ilyen apróságokat módosítanak rajta, hogy NiMh akku helyett Li-ion, jobb anyagból csinálják stb.
    Így viszont, aki megveszi, az kap egy - szerintem - ótvar mobilt, amin még csak a régen megszokott 3310-es rutin mozdulatokat sem lehet elvégezni (billentyűzárás a szokásos gombokkal, power gomb a teló tetején stb), nem beszélve arról, hogy a snake sem az igazi rajta... szerintem gagyi.

    Viszont az okostelók egyelőre jónak tűnnek.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2017.07.10. 09:39:10