Berta Sándor

Huawei - nincs értelmük az okosóráknak?

A társaság egyik vezetője nincs meggyőződve arról, hogy a készülékek hasznosak lennének.

Xu Zhijun (Eric Xu) egyike a Huawei vezérigazgatóinak és emellett a társaság stratégiai és fejlesztési bizottságának a vezetője. A menedzser a cég sencseni rendezvényén kijelentette, hogy ő nem biztos abban, hogy értelmes célt szolgálnának az okosórák. Xu többek között közölte, hogy azért is bizonytalan az okosórák jövőjével kapcsolatban, mert az okostelefonok minden tudnak, amit az órák. Szerinte meglehetősen kérdéses a viselhető termékek jövője és ő nem is hordana okosórát.

A vezérigazgató véleményével önmagában nincs is semmi gond, csupán azért érdekes, mert a Huawei nemrég dobta piacra a Huawei Watch 2 nevű termékét, amely a társaság második okosórája. Az előző modellt még a 2015 barcelonai Mobil Világkongresszuson mutatta be a vállalat. Xu kiemelte, hogy amikor az okosóra-fejlesztő csapatuk bemutatja neki az ötleteit, akkor emlékezteti a fejlesztőket arra, hogy figyelembe kell venniük azt is, hogy a piacon vajon van-e konkrét igény az ilyen jellegű eszközökre vagy sem. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a menedzser álláspontját a Huawei más vezetői is osztják-e, s hogy az ő álláspontja hatással lehet-e a későbbi termékfejlesztésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Elmin #17
    "A menedzser a cég sencseni rendezvényén kijelentette, hogy ő nem biztos abban, hogy értelmes célt szolgálnának az okosórák."
    Vagyis szerinte értelmetlen jelezni az időt, az üzenetet, a hívást, értelmetlen a hívásrezgés, meg az ébresztési funkció is.
    Végül is aki akkor kell amikor akar, és aki csendes környezetben van annak tényleg nem kell.

    "Xu többek között közölte, hogy azért is bizonytalan az okosórák jövőjével kapcsolatban, mert az okostelefonok minden tudnak, amit az órák. "
    Csak zajos környezetben véreznek el.
  • Elmin #16
    Látom sok az "okos" (okoskodó) itt aki megmondja, hogy nincs értelme.

  • ostoros #15
    Bullshit.
  • sbalu #14
    Nálam igen is van értelme.Egy pillantással látom értesítésekkor, telefon hívásoknál, hogy kell-e vele rögtön foglalkozni, elő kell-e venni miatta a telefont?Nagyon szeretek a sok száz különféle óra számlap között válogatni is.Gyönyörű kijelzők léteznek.Az órára pillantva azonnal látom az óra, telefon töltöttségi állapotát, aktuális időjárást, megtett lépések számát, stb...Szóval nálam nagyon is bejön ez a kütyü.
  • Sir Cryalot #13
    Amig lehet befektetőket hülyíteni vele addig az 1200 dolláros AR szemüvegnek is van értleme.
  • kvp #12
    Ketfajta okosora van jelenleg. Az egyik a kijelzos/szenzoros/bluetooth kihangosito, tehat az egyszeru buta terminal elvu. Ez telefon nelkul meg az idot is csak nehezen mutatja, de olcso es tovabb birja. A masik az okos, sajat operacios rendszerrel. Ezekbol van olyan ami teljes erteku telefon sajat simmel es van a nepszeru okos netkeptelen ora aminek telefonkapcsolat kell a mukodeshez. Az utobbi a teljesen felesleges valtozat.

    Vagy legyen buta es jojjon minden adat a telefonrol vagy ne kelljen hozza telefon. Ezt a ket valtozatot viszont nem sokan fejlesztik. A telefon helyettesito egyertelmu, de meretbeli es teljesitmeny problemak vannak meg mindig. A buta tavkijelzos meg nem hoz eleg hasznot, ezert nem nagyon gyartjak. Nem mintha lenne rendes szabvanyos api hozza mint a bluetooth fulesekhez. (pedig szvsz ez lenne a nyero osszeallitas annak akinek fontos hogy mindket keze szabad maradjon, de idonkent ra kell neznie a telefonjara is)
  • esztyopa #11
    A végső cél: NE KELLJEN GONDOLKODNI sem !
  • Madve #10
    "Az érzékelők és nyomógombok, kezelőszervek (végigsimítás, megrázás, stb) adatait átadja a telefonnak, a telefon a megjelenítendő adatok zanzásított tartalmát (pl. üzenetek száma, fontossága, idő) átadja a karpántnak megjelenítésre... oszt ennyi."

    Lényegében pontosan ezt csinálják, na meg mutatják az időt is, pontos dátumot, na meg a következő teendőt, na meg típus- vagy telepített alkalmazásoktól függően plusz még néhány extrát tudnak, mint pl mp3 lejátszás és hasonlók de ezekhez meg kell a "számítógép a fedélzeten"...

    Személy szerint hasznosnak tartom, olyankor, rápillantok az aktuális értesítésre, vagy látom, hogy mennyi az idő, még akkor is, ha épp a kezem foglalt, vagy olyan helyen vagyok, ahol nem illik/tanácsos előrántani a telefont, arra elég, hogy eldöntsem, hogy megéri félre húzodni foglalkozni az üggyel, vagy ráér a dolog. Egyszerűen kevésbé zavaró/látványos mint elővenni egy telefont, és azzal foglalkozni..
  • felemelő #9
    Én meg azt montam meg, hogy a "nagyon okosításnak" nincs értelme.
    [Lehet az én jóslatom jön majd be?]

    Egy okos pánt esetleg ésszerű lehet, mint csekély adatmennyiség kijelzője és érzékelők, de valódi komputert tenni bele marhaság.
    Úgyis ott a zsebben, 1 méterre az okostelefon, abban benne van minden ami kell, gps, komputer, nagy kijelző.

    Az érzékelők és nyomógombok, kezelőszervek (végigsimítás, megrázás, stb) adatait átadja a telefonnak, a telefon a megjelenítendő adatok zanzásított tartalmát (pl. üzenetek száma, fontossága, idő) átadja a karpántnak megjelenítésre... oszt ennyi.

    Annak akinek kell, így a leghatékonyabb... mondjuk én nem szeretem az órát, gyűrűt ilyesmit magamon.
  • flashpointer2 #8
    "...hogy figyelembe kell venniük azt is, hogy a piacon vajon van-e konkrét igény az ilyen jellegű eszközökre vagy sem"

    ezmi? Most sikerült eltalálni addig hogy ha valamit meg is tudunk csinálni még az még egyáltalán nem jelenti azt hogy meg is kell?