Berta Sándor

Hó végén a boltokban az első analóg okosórák

A készülékeket a Hewlett-Packard és a Movado dobta piacra.

Az analóg okosórák Coach, Ferrari, Hugo Boss, Juicy Couture és Tommy Hilfiger márkanevek alatt jelennek meg. Az eszközök LED vagy nem feltűnő OLED-kijelző segítségével tájékoztatják a felhasználókat a legfontosabb eseményekről, például a beérkező hívásokról. Mindegyik termék rendelkezik okostelefon-kapcsolattal és a HP Smart Platform rendszerére épül.

Az órákon nem látszik, hogy milyen technikai megoldásokat rejtenek. A tokok acélból készültek és vízállóak, csupán a méretük és a formájuk különbözik. Ugyanakkor a figyelmesebb megtekintéskor látható az integrált LED vagy az OLED-képernyő. Az eszközök vibrációval is képesek értesíteni bizonyos eseményekről (hívások, e-mailek, SMS-ek, frissülő közösségi bejegyzések, naptárbejegyzés-emlékeztetők) a viselőiket.


A Coach, a Ferrari, a Hugo Boss és a Tommy Hilfiger modelljei OLED-kijelzőt alkalmaznak, míg a Juicy-Couture órája LED-et használ. Az analóg órarész és a digitális platform áramellátása egymástól független. Az előbbi több évig is bírja, míg az utóbbi üzemideje 5-7 nap. Az új termékek 195 dollár és 325 dollár közötti áron lesznek megvásárolhatók október 27-től a HP.com oldalon és két viszonteladónál (Macy's, Nordstrom).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MZperX75 #3
    Tényleg szebb!
  • kvp #2
    Ilyen orakat gyartott anno a Sony meg SonyEricsson markaneven futo telefonjaihoz. Mukodnek, de nem annyira hasznosak mint amilyennek tunnek. Hatalmas elonyuk viszont, hogy barmikor meg lehet nezni rajtuk az idot, gombnyomkodas/screen unlock nelkul is.

    Vicces, the a majd egy evtizedes megoldas szebb volt:
    http://i1-news.softpedia-static.com/images/news2/The-New-Sony-Ericsson-MBW-150-Watches-Tell-You-the-Time-AND-Who-039-s-Calling-2.jpg
  • Tetsuo #1
    Na ennek már több értelme van, mint az eddigieknek, viszont ezek a márkák...