Berta Sándor

Windows 10 - nyilvánosak a VR-élményhez szükséges specifikációk

A virtuális valóság élmény megéléséhez elvileg nem kell majd erőmű.

A Windows 10 legutóbbi tesztverziójába már bekerült a Windows Holographic First Run nevű alkalmazás, amely megmutatja, hogy az adott számítógép elvileg alkalmas-e a VR-tartalmak megjelenítésére. Most kiderült, hogy az ehhez szükséges rendszerkövetelmények a mai világban meglehetősen átlagosnak mondhatók. A Microsoft most nyilvánosságra hozta a Windows 10-kompatibilis virtuális valóság szemüvegek használatával kapcsolatos minimális PC-rendszerkövetelményeket, amelyek a következők: 4 processzormag, de elvileg elegendő egy kétmagos processzor is HyperThreading-funkcióval; 4 gigabájt RAM, egy szabad USB 3.0-port és egy DirectX12-támogatással rendelkező videokártya.

Az ugyanakkor kérdéses, hogy a társaság saját virtuális valóság szemüvegei milyen lehetőségeket és élményt fognak kínálni. A belépő kategóriát jelentő, 299 dolláros modellektől aligha lehet majd olyan magas minőséget elvárni, mint az Oculus Rift vagy a HTC Vive esetében. A redmondi óriáscég saját eszközeiről decemberben akar további információkat megjelentetni.

A Microsoft partnerei és fejlesztői október közepe óta immár Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és Írországban is megrendelhetik a HoloLens két verzióját. A vállalat már a Computexen kilátásba helyezte a Windows Holographic nevű vegyes valóság platform elindítását. A szolgáltatás kifejezetten a Windows 10-es PC-khez és a VR-szemüvegekhez érkezik majd jövőre és egy Windows 10-frissítés keretében válik majd elérhetővé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #1
    "A belépő kategóriát jelentő, 299 dolláros modellektől aligha lehet majd olyan magas minőséget elvárni, mint az Oculus Rift vagy a HTC Vive esetében"

    Szerintem még mindig jobb lesz, mint egy középkategóriás telefon és google cardboard párossal.

    (ja nem, nem lesz rá tartalom, mert minden vr headsetre külön kell fejleszteni, és ha valaki minden vr játékot el szeretne érni, az vegyen meg 4 fajta headsetet)