Gyurkity Péter

Üzleti telefonon dolgozik a Gionee

A fiataloknak szánt S8 után jön az M6, amely viszont a biztonságra helyezi a hangsúlyt.

A kínai gyártó az év első felében mutatta be az S8 névre keresztelt készülékét, amely immár teljes mértékben fém burkolatot kapott. Ezt a változatot leginkább a fiataloknak szánták, az érkezőben lévő legújabb típus viszont már az üzleti ügyfeleknek készül, a biztonságot tartva szem előtt.

A többek között az amerikai BLU és az európai AllView cégek telefonjait is készítő Gionee az M6 esetében egy csúcskategóriás megoldással állna elő, amely egy feketedobozt is tartalmazna, titkosítással különítve el és egyben fokozottan védve a készüléken tárolt bizalmas adatokat. Ezzel hardveres alapokra helyezik a biztonság fokozását, tulajdonképpen az Apple példáját követve, amely szintén egy erre kijelölt chipen tárolja az ujjlenyomatokat és az egyéb biztonsági adatokat. A kínai Weibo közösségi portálon elmondottak szerint a titkosítás teljes folyamata a burkolat alatt zajlik, ezzel tehát kisebb esélyt hagynak a hackereknek.

Ezzel csaknem egy időben a kínai szabályozó hatóság, a TENAA, oldalán is felbukkantak az ilyenkor szokásos, a hivatalos megjelenést közvetlenül megelőző képek, így a készülék külsejét is szemügyre vehetjük. Ennek alapján a telefon némileg a Samsung és a HTC csúcskategóriás példányaira hajaz, ezt azonban egy méretes logóval spékelik meg, amely közvetlenül a hátoldali kamera alatt helyezkedik el.

A hardveres részleteket egyelőre nem ismerjük, de a hivatalos debütálás július 26-án esedékes, így erre nem kell már sokat várnunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!