Gyurkity Péter

Két kisebb Sony-telefon érkezőben

A kisebb méret mellett a képkészítést emelné ki a gyártó, egyelőre ismeretlen néven.

Egyszerre két új okostelefon is felbukkant a GFXBench katalógusában, a jelek szerint pedig mindkét példányt a Sony dobná piacra. Azt sajnos nem tudjuk, hogy erre pontosan mikor, illetve milyen hivatalos név alatt kerülne sor, de a főbb hardveres részleteket már ismerjük.

A sorrendben első okostelefon egyelőre a Sony F3216 néven fut. Ez egy 4,6 hüvelykes kijelzővel indítja a listát, ami mostanában kivételesnek számít, hiszen a különböző gyártók az 5 hüvelykes kategóriánál húzzák meg az alsó határt. További érdekesség, hogy a kisebb fizikai mérethez az 1080p felbontás társul, mégpedig a nyolcmagos, 1,9 GHz-es órajelen futó MediaTek Helio P10 chip, az ARM Mali-T860 grafikus vezérlő, valamint 2 GB memória kíséretében, vagyis egy kifejezetten középkategóriás megoldást vehetünk majd hamarosan a kezünkbe. A képkészítés a jelek szerint kiemelt funkció lesz, hiszen a hátoldalon egy 21 megapixeles kamera, az előlapon pedig egy 16 megapixeles változat kapott helyet.

A fentiek alapján az F3216 az Xperia C-sorozat új példánya lehet, hiszen ezek szintén a kamerákkal igyekeznek kiemelkedni a mezőnyből, bár ezen komponenseket többnyire jóval nagyobb kijelzőkkel társítják. A másik elgondolás szerint a készülék az Xperia Z-család utódja lenne, legalábbis gondolatban, de itt mindenképpen meg kell majd várnunk a Sony bejelentését, hogy letisztuljon a kép.

A Sony F3311 szintén egy 4,6 hüvelykes kijelzőre épít, ehhez azonban a 720p felbontás, a MediaTek MT6735 chip, 1,5 GB RAM, illetve egy 16 és egy 5 megapixeles kamera csatlakozik, ez tehát egy olcsóbb, szerényebb jellemzőkkel ellátott készülék lesz. Az elkövetkező hetekben valószínűleg további információk is megjelennek majd a párosról, így választ kaphatunk a megmaradt kérdésekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!