Gyurkity Péter

Megjelent a Windows 10 Mobile

A régebbi készülékek is megkapják a szoftvert, a lista azonban csalódást okozhat.

Több hónapos késés után a Microsoft megerősítette, hogy valóban elérhetővé tették a Windows 10 Mobile operációs rendszert a korábban piacra dobott készülékeken, ez pedig részletes instrukciókkal és további információval egészült ki. A lista később tovább bővülhet, ám sokan kimaradhatnak ebből.

A blogbejegyzés szerint a lista jelenlegi verziója az alábbi készülékeket sorolja fel: Lumia 1520, 930, 640, 640XL, 730, 735, 830, 532, 535, 540, 635 1GB, 636 1GB, 638 1GB, 430, 435, BLU Win HD w510u, BLU Win HD LTE x150q, valamint MCJ Madosma Q501. Némi csalódást okozhat a felhasználók körében, hogy minden idők legnépszerűbb ilyen telefonja, a Lumia 520, egyelőre kimarad a körből, bár azt még nem tudjuk, hogy ez a felsorolás a későbbiekben mennyiben és milyen formában egészül majd ki. Az biztos, hogy most az 10586.164 verzió vált elérhetővé, amit azzal a megjegyzéssel egészítenek ki, hogy bizonyos készülékek egyszerűen nem alkalmasak az új szoftver megfelelő futtatására.

Néhány más típuson külön firmware frissítésre lesz szükség, mielőtt a szoftver telepítését megkezdenénk, ez természetesen nemcsak a Microsoft, hanem a szolgáltató emberein is múlik. Az első visszajelzések alapján ez sem megy minden gond nélkül, a frissítés ugyanis a Lumia 930 esetében kilövi a hangrögzítést, amely videók készítése esetén nem túl kellemes "funkció". Ez ugyan már korábban, az előzetesek telepítése során világossá vált, a jelek szerint azonban eddig nem sikerült orvosolni a problémát.

Az Update Advisor alkalmazás segítségével megvizsgálhatjuk, hogy meglévő készülékünk mennyiben alkalmas a frissítés fogadására, illetve az új funkciók, így például a Continuum futtatására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • T2k #9
    A szomorú igazság az, hogy a W10M a jelenlegi állapotában egy foshalmaz. A felhasználói felület totál katyvasz 4-5 féle koncepció jelenik meg a felületen - plusz egy rakás totál koncepciótlanság bugyog föl a kanálisból itt-ott-amott -, ezt színesíti a brutál mennyiségű hiba és ha még ez mind nem lenne elég, akkor ott van egy rakat dolog ami eltűnt/nem működik/rosszabbul működik mint a 8.1-ben.
    Kedvenceim:
    - az új fényes Outlook Mail baszik rendesen küldeni az értesítéseket (nálam konkrétan semmit sem csinál ez ügyben, se rezgés, se hangjelzés se jelzés az értesítési központban, csak a csempén látszik hogy új üzenet jött, az is szarul)
    - Bing Vision, Bing Music eltűnt
    - A Glance képernyő szövegesen jelenít meg részleteket míg korábban az időjárás grafikusan mutatta az előrejelzést (ez így sokkal szarabb, a szöveg sokszor nem fér ki, persze csak ostobán levágja a végét)
    - A szerkezet érezhetően gyorsabban merül mint korábban
    - A csempéken az alapértemlezett betűméret hangyafasznyi lett, sokkal rosszabbul olvasható mint korábban, állítani nem lehet de cserébe a legtöbb csempe totál üresen tátong pedig bőven lenne hely nagyobb betűkhöz is
    - A People csempén mindenféle lófasz alak fotója is megjelenik, 8.1-ben legalább meg lehetett adni hogy mely account-okról ne szedje össze a fotókat, most baszik erre (legnagyobb megdöbbenésemre olyan exeim képei feljönnek akiknek már a nevére sem emlékszem , most majd dugdoshatom a készüléket nehogy meglássa az aktuális és rákérdezzen, hogy ezek meg kik )

    És mindezt több mint 3 hónaps csúszás után. Ez így fos.
  • dartois83 #8
    Köszi, az alaphelyzetbe állítás tényleg segített! :)
  • tomboy013 #7
    3 éves készülék, nem sok hasonló árú készülék mondhatja el magáról, hogy a 3. főverzió frissítés is telepíthető hack meg root nélkül és még működik is szépen. Nem értem egyesek mit várnak. Fogyasztói társadalomban élünk, örülj, hogy a MS legalább képes ennyire is támogatni a régebbi felhasználóit amit az androidos gyártókról nem nagyon lehet elmondani.
    ©dartois83: Nekem nincs ilyen gondom. Pedig HR-t sem adtam a telónak frissítés után. Próbálozz meg az alaphelyzetbe állítással.
  • dartois83 #6
    Kész röhej viszont, hogy a fentiek alapján frissíted a 10-es verzióra és az Outlook Mailben és Calendarban, valamint a Kapcsolatokban egyszerűen nem hajlandó az Outlook-fiókot behívni a névjegyekkel, de a Google-fiókot igen. Miért?
  • bakkerman #5
    Felreertes ne essek nem vagyok kiehezve a 10-re,elegedett vagyok a 8.1-el,de szimplan ertetlenul latom hogy a 925 ennyire parkolopalyan van microfoséknal,pedig a valaha keszult egyik legjobb WP telefon. Az akksit leszamitva
  • tomboy013 #4
    Insiderrel le tudod szedni ha nagyon akarod ugyanazt a verziót mint ami kiment hivatalosba. De az átlag jobban járt, hogy nem ment ki OTA. Tudom mennyire lassú azon a hardveren, van 920-am is. Aki nagyon meg akarja oldani annak ott az insider(nem bonyolult letölteni egy alkalmazást hozzá...), aki nem annak úgyis jó a 8.1 is. Ebből aztán végképp nem kell problémát csinálni.
  • bakkerman #3
    925 megint kimaradt...semmi baj,vegulis annak idejen amikor kijott a WP-s csucsmodellek kozott volt,mostanra meg telibe van fosva...de a 20 ezres szarok megkaptak a 10-et,korrekt
  • tomboy013 #2
    Ebből a kijelentésedből tökéltesen látszik, hogy közöd nincs a témához. Mint a nagy átlagnak.
  • jkedzs #1
    halott. ne erőltessük.
    Utoljára szerkesztette: jkedzs, 2016.03.20. 16:06:08