Gyurkity Péter

Itt az eddigi legvékonyabb Windows 10 okostelefon

Egy japán cég dobja piacra a vékony kivitelben készülő szerényebb megoldást.

A Windows 10 Mobile a Microsoft saját új hármasán debütált néhány héttel ezelőtt, a meglévő, már korábban megjelent típusokon pedig a tervek szerint decemberben válik elérhetővé a szoftver, de azért már találunk a piacon néhány új szereplőt is. Ezek között szerepel a japán Yamada, amely az eddigi legvékonyabb megoldást mutatta most be.

A cég Every Phone néven dobta piacra saját megoldását, amely a hardveres téren ugyan valószínűleg senkit nem fog lenyűgözni, ám a cél nem is ez, hanem egy viszonylag olcsó változat elterjesztése, amely egy jóval szélesebb táborral ismertetheti meg a mobil operációs rendszert. Ennek megfelelően a készülék egy 5,5 hüvelykes, 720p felbontást támogató kijelzőre épül, amelyhez a négymagos, 1,2 GHz-en futó Snapdragon 410 chip társul, mégpedig 2 GB memória és egy 32 GB-os belső tároló kíséretében.


A listán ezen felül microSD-bővítés, egy 13 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, Bluetooth 4.0, LTE, valamint egy ismeretlen kapacitású akkumulátor szerepel, a szoftveres oldalon pedig természetesen az új Windows 10 Mobile dolgozik, annak minden újításával. A telefon a táboron belül az eddigi legvékonyabb típus, 6,9 mm-es vastagsága megegyezik az iPhone 6S ezen mutatójával, ehhez pedig kétéves garancia társul, legalábbis azok számára, akik közvetlenül a cégtől szerzik be készüléküket.

A telefon ottani ára 320 dollárnak felel meg, de ezt havi részletekben is kifizethetik a japán vásárlók - az első 3 ezer fő ráadásul ingyen képernyővédőt és Bluetooth-billentyűzetet is kap. Arról nem esett szó, hogy az egyéb piacokon mikor és mennyiben mutatkozhat be a készülék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • barret #2
    Ha nem lenne benne akku,még VÉKONYABB lehetne! Remélem olvassa ezt egy ottani tervező!
  • Csaba161 #1
    Ahelyett, hogy kétszer ilyen vastag lenne és így kétszer annyi akkumulátor lenne benne és akkor nem merülne le két óra alatt...