Gyurkity Péter

Itt Lenovo Vibe K5 és K5 Plus

A kínai gyártó két telefont mutatott be az MWC alatt, korlátozott elérhetőséggel.

A korábban felbukkant hírekből sejteni lehetett, hogy a Lenovo sem hagyja szó nélkül a riválisok nagyszabású bemutatóit, ezért az MWC alatt legalább egy új fejlesztésről lerántanák a leplet. Ez valóban így is történt, egyszerre két új példányt ismerhettünk meg.

A cég a Vibe K5 és K5 Plus néven mutatta be a két új telefont. Az alap változat egy kereken 5 hüvelykes kijelzőre épül, amely a 720p felbontást támogatja. Ezt egy Snapdragon 415 processzor, 2 GB LPDDR3 RAM, egy alapesetben 16 GB-os, de microSD révén kibővíthető belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, dual-SIM opció (az ehhez szükséges foglalatokkal), LTE-elérés, valamint egy 2750 mAh-s akkumulátor egészíti ki.


A K5 Plus több tekintetben megegyezik kisebb testvérével, az azonos méretű érintőképernyő azonban itt már 1080p felbontást kínál, amihez viszont a valamivel erősebb Snapdragon 616 chip csatlakozik, míg a szoftveres oldalon mindkét esetben a korábbi generációt képviselő Android 5.1 Lollipop fut. A megfelelő hangzás érdekében a két telefon támogatja a Dolby Atmos technológiát, ehhez két hangszóró társul, a kereskedelmi ár alapján pedig a vékonyabb pénztárcával rendelkező felhasználókat célozzák meg.


A Vibe K5 129 dollárba, a K5 Plus pedig 149 dollárba kerül majd, viszont az Egyesült Államokban nem dobják piacra őket - Európa esetében ilyen kitétel még nem hangzott el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!