Gyurkity Péter

Eltűnik a Motorola név a telefonokról

A Lenovo két márkanév alatt forgalmazza majd telefonjait, a részleg neve viszont eltűnik.

A Motorola egykori telefonos részlegének Lenovo általi felvásárlását követően sem állt le az újabb okostelefonok felbukkanása, erre még a nyáron is volt példa, hiszen akkor mutatkoztak be a Moto X család legfrissebb tagjai. A kínai anyacég azonban most jelezte, hogy végleg eltüntetik a részleg nevét.

A lépés eredményeként a jövőben mindössze két márkanév alatt dobják majd piacra a különböző fejlesztéseket. A prémium kategóriás, illetve erősebb hardverrel ellátott példányok a "Moto" sorozatot egészítik majd ki, míg az olcsóbbnak szánt típusok a "Vibe" nevet tartják meg maguknak. Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor kerül sor a változtatásra, de ezzel végleg elbúcsúzhatunk a Motorola névtől, legalábbis ami az okostelefonok szegmensét illeti. A cég természetesen tovább folytatja munkáját, a telefonok tervezése és fejlesztése nem áll le, itt mindössze a névtől válnak meg.

Az illetékesek nem sokkal az eredeti hír megjelenését követően reagáltak arra, és kiemelték, hogy a Motorola elnevezés legutoljára a 2013-ban megjelent eredeti Moto X készülékeken volt látható, vagyis a lépés nem eredményez majd radikális változásokat. A jól ismert logó és az említett márkanév továbbra is ott szerepelnek majd a telefonokon, az viszont már más kérdés, hogy a Lenovo mennyiben tudja majd megtartani, netán javítani jelenleg pozícióit a Kínán kívüli piacokon.

A Motorola egykori részlegét egyébként a Google 2011-ben még 12,5 milliárd dolláros áron szerezte meg, ezt három évvel később adták el a Lenovónak 2,91 milliárdért - mivel azonban számos szabadalmat megtartottak maguknak, a nagy különbséget nem lehet pusztán az értékcsökkenéssel magyarázni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!