Gyurkity Péter

Ujjlenyomat-olvasóval jön az új Moto X

De egy új fotó alapján a Snapdragon 820 chip is erős hűtést igényel, amit persze a Qualcomm cáfol.

Egyszerre két hír is megjelent a jövőre esedékes negyedik generációs Moto X okostelefonról, amely két különböző területen szolgál majd valamilyen érdekességgel, legalábbis az eddig felbukkant beszámolók alapján. Úgy tűnik, hogy a készülék belsejében egy rézcsővel oldanák meg a hő elvezetését, a telefon pedig ujjlenyomat-olvasóval egészülne ki.

Egy kínai portálon jelent meg az új Moto X belsejét ábrázoló kép, amelyen rögtön szembetűnik a méretes réz hőcső. Ez természetesen a belsőben keletkező hő elvezetésére szolgál, a méret miatt azonban rögtön megindult a találgatás arról, hogy az új Snapdragon 820 chip elődjéhez hasonlóan komoly hűtést igényel, ami viszont szembemegy a Qualcomm azon állításával, miszerint a túlmelegedési problémákat sikerült végleg megoldaniuk. Mivel a megjelenés csak a második negyedévben esedékes, a pontos kialakítás még változhat, de mindenképpen érdekes, hogy egyes értesülések szerint a Snapdragon chipre épülő Samsung Galaxy S7 is hőcsővel jelenhet meg.


Csaknem ezzel egy időben bukkant fel egy másik, meglehetősen picinyke fotó, amely viszont már az ujjlenyomat-olvasó alkalmazására utal. Ennek beigazolódása némileg meglepő lenne, hiszen bár a Motorola 2011-ben elsőként dobott piacra ilyen komponenssel kiegészített okostelefont (a Motorola Atrix 4G révén), akkoriban még nem volt elérhető a kényelmes és hatékony használathoz szükséges teljesítmény, a kedvezőtlen élmény pedig annyira lelohasztotta a cég kísérletező kedvét, hogy azóta sem tértek vissza erre a területre.

A fontos alkatrész megjelenése a harmadik generációval kapcsolatban is felmerült, ebből azonban nem lett semmi, így a 2016-os Moto X lehet a család első ilyen tagja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!