Berta Sándor

A Teslával fog össze a Spotify

A zenei stream-szolgáltatók egy újabb területen, az autók piacán mérhetik össze a közeljövőben az erejüket. A Spotify már előre igyekszik erre a korszakra felkészülni.

A Teslával elindított kooperáció keretében a zenei stream-platform a gyártó S elektromos modelljeihez lesz elérhető. Az eredetileg fizetős prémium ajánlatot a járműtulajdonosok az aktuális szoftverfrissítés keretében kapják meg és a szolgáltatás közvetlenül a gépkocsik szórakoztató elektronikai központjába fog integrálódni. Az internethozzáférés az autókba beépített LTE-modem segítségével valósul meg.

Jonathan Tarlton, a Spotify menedzsere azt mondta, hogy a tulajdonosoknak a szolgáltatás miatt nem lesznek plusz költségeik. Úgy vélik, hogy az autórádiók nem változtak túl sokat az eltelt időszakban és ez a mostani lépésük képviselheti a jövőt. Tarlton megerősítette, hogy a Tesla gépkocsik tulajdonosainak nyújtott szolgáltatás mentes lesz a reklámoktól, ugyanakkor arról nem beszélt, hogy a Spotify hozzáférhet-e és ha igen, milyen adatokhoz a Tesla járművekkel kapcsolatban.

A Spotify együttműködésre törekszik az Uberrel is, és már korábban számos további autógyártóval kooperált, köztük volt a BMW, a Ford és a Mini. Emellett a platformot integrálták az Apple CarPlay rendszerébe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #8
    Nem érted mi? Pedig egyértelmű. Árukapcsolással akarnak népszerűsíteni egy új technológiát, ahelyett, hogy megmutatnák, hogy az új technológia miben jobb, vagy több.
  • NullZ3r0 #7
    Miért baj az neked, hogy sima analóg rádió helyett netről is lehet streamelni a zenét? Jobban tetszene, ha gramofont vagy verklit építenének a kocsiba? Esetleg élő zenekar kéne?
  • Cat #6
    1. A tesla felhasználói mind gazdagok, a spotifynak ez nagyon értékes felhasználói bázis.
    2. Lehet, hogy maga a Tesla fizet, és az autók 20 ezer helyett 20 050 dollárba kerülnek...
  • Solear #5
    A cikkből nem derül ki de mintha máshol azt olvastam volna hogy ingyen kapják, ami meg kicsit vérlázító, mert mindenki másnak fizetős a prémium Sprtify..
  • Cefet #4
    Öregszetek fiúk, ahogy én is... :)
    A többi autógyár is át fogja venni, ez lesz a standard. Sokan, sok időt töltünk az autókban.
    Hamarosan már a vezetésre sem kell majd figyelnünk, kell valami az unalom ellen.
  • ostoros #3
    Egyet kell értenem.
  • montyx #2
    nekem tetszik. végre nem kellene a telefonommal szüttyögni
  • gombabácsi #1
    ilyesmik miatt én pl nem hogy komolyabban veszem a tesla-t hanem épp ellenkezőleg...