Gyurkity Péter

Október 5-én jön az Android 6.0

A Google a két új telefon mellett jelezte a 6.0 érkezését, miközben a HTC szintén erre készül.

Az idei Nexus-páros bemutatkozásáról a napokban mi is beszámoltunk, ezt azonban a rendezvényen az Androiddal kapcsolatos információk és adatok egészítették ki. Elárulták, hogy az új operációs rendszer megjelenésére már csak néhány napot kell várnunk, de képet kaptunk a globális helyzetről is.

A Google elárulta, hogy az Android 6.0 Marshmallow egészen pontosan október 5-én válik elérhetővé, mégpedig az alábbi készülékeken: Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 (2013), Nexus 9 és Nexus Player. Arról ezúttal sem esett szó, hogy a főbb partnerek mikor követik majd őket, vagyis azt nem tudjuk, hogy például a Samsung pontosan mikor és milyen ütemben szeretné elérhetővé tenni az új verziót saját készülékein - ez majd csak az elkövetkező hetekben derülhet ki. Mivel azonban a Lollipopnak is egy teljes évébe került megszerezni a jelenleg mérhető 21 százalékos részesedést, itt nyilván bőven lesz idejük cselekedni.

A fontos eseményen Sundar Pichai azt is közölte a jelenlévőkkel, hogy a tavalyi 1 milliárdról mára egészen 1,4 milliárdra ugrott az aktív készülékek száma, vagyis alig 15 hónap alatt 400 millió új hordozható kütyüvel egészült ki a tábor. A Google Play Services portált immár szintén 1 milliárd készüléken veszik rendszeresen igénybe, míg a Chromecast esetében ennél jóval kisebb számról, 20 millió példányról beszélhetünk - ez utóbbi készülékből szintén egy új változatot mutattak be.

A HTC a maga részéről szintén készül egy Android 6.0 alá szánt zászlóshajóval, ennek neve pedig minden bizonnyal One A9 lesz. A bemutató október 20-án esedékes, ezt élőben közvetítik majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • caius marius #10
    Mennyire kurvara unalmasak ezek a "hírek".
    Megjött az új op rencer, megjött az új telefon, megjött az új frissítés, stb...
    Csak én érzem úgy, hogy ezek a szarságok végtelenűl unalmasak és haszontalanok?
    Nincs semmi újdonság a frissülések pedig szart sem érnek...
  • slickboy #9
    Oh, hát ha nincs rá idő, akkor az megnyugtató és felesleges rugózni a hibákon. :)
  • dyra #8
    Visszatekintve az elmúlt 3 évtizednyi operációs rendszerekre, nagyjából elmondható, hogy a biztonsági hibák különösebben senkit sem érdekelnek. Mostanság, hogy a világ gyakorlatilag beta teszter lett meg pláne igaz ez. Nincs "idő" hibátlan operációs rendszereket készíteni.
  • slickboy #7
    Stagefright hibák
    Utoljára szerkesztette: slickboy, 2015.10.03. 19:03:07
  • slickboy #6
    Egy kicsit dicsekedjenek a Stagefright további sérülékenységeivel, amelyek ha hinni lehet a cikknek, kihasználhatók egy weboldalban elhelyezett preparált MP3 vagy MP4 fájllal. A rosszindulatú kód injektálható akár az oldal kódjába ha titkosítatlan kapcsolaton át fér hozzá a felhasználó az oldalhoz. Gondoljunk egy reptéri wifi nyitóoldalára. Nyami. És állítólag az Android 5.0 se védett ellene. Meg attól felfelé levő verziók sem.
    Szóval erről kéne bő nyállal nyilatkozni, hogy mi újság ezen a téren? :)
  • FoodLFG #5
    mivan?! :'Đ
    Utoljára szerkesztette: FoodLFG, 2015.10.03. 10:29:17
  • randomly #4
    És végre a nem tabok mennek oldalra ha nem ugyan úgy lefelé görgetni mint minden mást. :-) És felülre teszi a négy legutolsót. Isteni.
  • R0GUE #2
    És egyre nevetségesebb a telefonkövetelményük.....
  • nandorb #1
    Ezek az android gyorsabban jonnek ki,mint a windowsok:D