Berta Sándor

Erősítené a nők IT-pozícióját Barack Obama

Az amerikai elnök számos kezdeményezést indítana.

A Fehér Ház első alkalommal hirdette meg az IT-vállalatok számára az úgynevezett Demo-Day nevű rendezvényt, ahol a cégalapítók bemutathatták a startupjaikat. Az eseményen Barack Obama arról beszélt, hogy növelni kell az IT-cégeket alapító és az azokban dolgozó nők számát. Jelenleg ugyanis csupán a startupok 3 százalékát hozzák létre nők. Ezen azért kell változtatni, hogy semmi se veszélyeztesse az IT-szektorban az Amerikai Egyesült Államok globális pozícióját és innovációs erejét. Obama dicsérte azokat a társaságokat, például az Intelt és a Pinterestet, amelyek saját belső programokat indítottak a nők helyzetének javítására. Azonban szerinte ennél is többre van szükség, ezért az elnök arra kérte a megjelent IT-cégek képviselőit, hogy ők is hirdessék meg a saját kezdeményezéseiket.

A Facebook egy ideje már elindította a saját programját, amelynek célja, hogy növeljék az alkalmazottaknál a nők és a kisebbségek arányát. Ez az úgynevezett "Rooney Rule“, amelyet eredetileg az NFL-ben alkalmaztak. A közösségi portálnál jelenleg a dolgozók 69 százaléka férfi, 31 százaléka nő, 2,7 százaléka afroamerikai és 4 százaléka spanyol-ajkú.

A Twitteren egy 22 éves programozó, Isis Wenger harcol az IT-világ sztereotípiái ellen. A felhívásához csatlakozó programozók azt mutatják be a fotóikkal, hogy az IT-szakemberek nem mindig úgy néznek ki, amint azt sokan gondolnák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!