Berta Sándor

Megvásárolható lesz a 3D szkenneres Tango tablet

A jövőben bárki megveheti majd a Google táblagépét, amely ugyanakkor nem lesz túl olcsó.

Az Android Police arról számolt be, hogy a Tango nevű 3D szkenneres tablet 512 dollárba fog kerülni, ugyanakkor a megrendeléseket eleinte kizárólag egyesült államokbeli e-mail címmel lehet majd leadni. Ez később módosulni fog. Egy kifejezetten fejlesztőknek készített készülékről van szó, amely közel sem hibamentes. Éppen ezért sok felhasználó inkább megvárja a felhasználóknak szánt változatot, amelyet a jövőben az LG dob piacra.

Az eszköz különlegessége, hogy lehetővé teszi az épületeken belüli navigációt. További felhasználási területet jelenthetnek azok a játékok, amelyek a környező tereket használják. A Tango segítségével a rosszul látók a számukra ismeretlen környezetben is könnyebben tájékozódhatnak, mert egy szoftver leírja a termeket, szobákat és felhívja a figyelmet az esetleges akadályokra, emellett az üzletekben is egyszerűbben megtalálhatják a vásárlók az őket érdeklő termékeket.

A Google a Tango projekt keretében fejlesztette ki a 3D szkenneres táblagépet, amely 7 hüvelykes képernyőt, két hátoldali kamerát és infraszenzort kapott, továbbá olyan szoftverekkel szerelték fel, amelyekkel 3D képek készíthetők a tárgyakról. 2014 júniusában aztán ismertté vált, hogy a Google és az LG mérnökei elkészítik a különleges tábla PC kereskedelmi forgalomban is kapható változatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Inquisitor #1
    "két hátoldali kamerát és infraszenzort kapott,"
    Kettő között szvsz van még egy mélység érzékelő kamera pluszba. Szóval 3 kamera, legalább is a sajtó fotókon.