Gyurkity Péter

Vége a Cyanogen és a OnePlus együttműködésének

Szétválnak a két cég útjai, a jövőt más partnerekkel, illetve saját platformmal képzelik el.

Nem is olyan rég számoltunk be arról, hogy elkészült az Oppo egykori mérnökei által megalapított OnePlus saját operációs rendszere, amely továbbra is az Android alapjaira épül, ezt pedig nem sokkal később követte a Cyanogen OS 12-es verziója, amely a Lollipop fontosabb változtatásait hozta el a felhasználóknak. Ezzel azonban vége is szakadt a két cég együttműködésének.

A most megjelent hír szerint a jövőben más partnerekkel, illetve az immár rendelkezésre álló saját szoftveres platformmal képzelik el a jövőt. Ezt már korábban is lehetett sejteni, mivel a két partner Indiában összeütközésbe került, amikor a OnePlus One ottani megjelenését a Cyanogen és a helyi Micromax által megkötött exkluzív megállapodás követte, emiatt pedig az egykori barátok bíróságra mentek. A megállapodás megszűnése azt jelenti, hogy a OnePlus telefonjai a jövőben nem kapják meg alapértelmezett módon a CyanogenMod újabb verzióit, mivel a kínai cég ehelyett saját szoftverét telepíti majd azokra.

A Cyanogen vezetése szerint ezzel ők csak jól járhatnak, hiszen elmondásuk szerint már most folynak a tárgyalások a potenciális új partnerekkel, ezek a cégek pedig jóval több készüléket tudnak eladni a globális piacon, mint amire a OnePlus legjobb álmaiban is gondolhat. Azt elismerik, hogy a kínai partner tűrhető számú okostelefont tudott értékesíteni, itt azonban nagyságrendi különbségekről van szó - itt rögtön a már említett Micromaxra gondolhatunk, amely Indiában nyilván óriási helyi bázisra támaszkodhat, amelyet elsősorban olcsó készülékeivel aknázna ki.

A OnePlus tehát ehelyett a jövőben az OxygenOS-re támaszkodik majd, amely szintén letisztult felületet és néhány további újítást kínál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!