Gyurkity Péter

Felhagy a meghívásos rendszerrel a OnePlus

Legalábbis a második generáció megjelenéséig, amelynél azonban gyorsabb átállást ígérnek.

Éppen egy évvel ezelőtt jelent meg a piacon a OnePlus első készüléke, amely a csúcskategóriában volt hivatott versenyre kelni a már jól bejáratott nevekkel. Ezt többé-kevésbé sikeresen tette, ám a meghívásos rendszer alaposan visszafogta az eladásokat, annak ellenére, hogy időről-időre speciális kedvezményekkel és akciókkal igyekeztek fellazítani azt. Most búcsút intenek a meghívásoknak.

A gyártó hivatalos oldalán megjelent közleményben szintén a jeles évfordulóra emlékeztetik az olvasót, ennek alkalmából vezetik ki ugyanis a meghívásos rendszert, így a jövőben az One okostelefon iránt érdeklődők jóval gyorsabban és egyszerűbben beszerezhetnek majd egy-egy példányt. Elmondásuk szerint sokat tanultak az elmúlt egy év tapasztalataiból, ezért a második generáció esetében már egy jóval gyorsabb, zökkenőmentesebb átállást ígérnek, ami egyben azt is jelenti, hogy a második csúcskategóriás megoldás - amelynek megjelenése valamikor idén várható - szintén a meghívásos rendszerrel indul majd útjára.

Az illetékesek szerint ennek fő oka az, hogy a meghívásokkal csökkenthetik az új termékek piacra dobásában rejlő piaci kockázatokat, többek között azt, hogy túl sok készüléket gyártanak le, amelyek azután nem fogynak el kellő ütemben. A képet persze nemcsak a meghívások, hanem a kezdeti malőrök, gyermekbetegségek is beárnyékolták, hiszen szó volt itt kigyulladó készülékekről, valamint az európai megjelenés késéséről, amit csak idén orvosoltak, többek között egy budapesti rendezvény keretében.

Azt tudjuk, hogy a jövőben nem Ázsiára koncentrálnának, de azt még nem igazán tudjuk felmérni, hogy a márkanév mennyire lesz sikeres az egyéb régiókban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!