SG.hu

Colorovo tabletek fogják elárasztani a magyar boltokat

Több tízezer darab okostelefon és táblagép értékesítésével számol a márkanév mögött álló régiós disztribútor, az ABC Data.

A lengyel hátterű 20 éves cégnek a régióban már 9 országban van leányvállalata, a magyar piacon két éve vannak jelen - mondta el a társaság sajtótájékoztatóján Poros Gábor ügyvezető igazgató. A varsói tőzsdén jegyzett cég informatikai eszközök nagykereskedelmével foglalkozik, több száz gyártó mindenfajta termékét értékesítik, tavalyi árbevételük 1,1 milliárd euró volt, míg itthon idén lépik át az 5 milliárd forintos küszöböt. Saját tervezésű, Colorovo márkanevű tablet és okostelefon termékcsaládot hoztak létre, melyet Magyarországon is forgalmazni fognak.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az ilyenkor szokásos sajtóeseményektől eltérően Pawel Malecki, a Colorovo üzletág igazgatója nem a termékek tulajdonságainak feldicsérésével foglalkozott, hiszen azok elmondása szerint jó minőségűek, de egyébként teljesen átlagosak. "Nem akarjuk megváltani a világot." - mondta. Mindegyiket Kínában, még pontosabban Shenzen gyártelepein szerelik össze, és tudatában vannak márkanevük B-kategóriás voltának is, azaz hogy nem tudnak, de nem is akarnak versenyezni a Samsunggal vagy az Apple-vel. A száraz adatok ismertetése helyett az alacsony árat és a magas megbízhatóságot emelte ki, miszerint termékeik meghibásodási aránya jóval alacsonyabb, mint az azonos kategóriájú eszközöket előállító kínai cégeké.

Helyzetértékelése alapján a tabletpiac már stagnál, rég elmúlt az elmúlt évek két számjegyű száguldása, így kell helyet szorítaniuk maguknak. Legmeglepőbb mondata szerint nem igazán tudják ki vásárolja meg termékeiket, mint ahogy szerinte ezt a többi nagy gyártó sem ismeri. Intel chipes, Windows 8.1 operációs rendszert futtató eszközeik 3 colltól 10 collig több méretben készülnek, WiFi és/vagy 3G kapcsolatra képesek, valamint GPS vevővel vannak szerelve. Legnagyobb hibájuk elavult Androidjuk (4.1 és 4.2-es verziók), illetve kis felbontásuk: a 10 collosé például mindössze 1024 x 600 pixel.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!

Okostelefonjaik mobilszolgáltatói értékesítésével kapcsolatban elmondta, hogy az csak presztízsszempontból érné meg, egyébként haszon nincs rajta, és kiemelte, hogy míg néhány éve az eladások döntő részét bonyolították a szolgáltatók, addig mára szerepük 50% körüli arányra apadt. Másik indoka szerint - és mindenki döntse el maga, hogy melyik a fontosabb - egyébként sem lenne sok esélyük rá, mivel termékeikben nincs LTE chip, csak 3G kapcsolatra képesek. Ennek oka, hogy ilyet jelenleg csak a Huawei gyárt, és az nagyon drága; kivárnak addig, míg a MediaTek is kijön saját chipjével, ami várhatóan feleannyiba fog majd kerülni.

Induláskor az Euronics, később a többi nagy elektronikai áruház fogja árusítani a Colorovo termékeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zola2000 #9
    Mert azt is ugyanúgy kínában csinálják :)
  • culas25hc #8
    Ja, talán még az egész jó. Csak az az akkumulátor... De mondjuk ennyi pénzért még belefér
  • bunny #7
    Én már a 4.4-es tableteket is hanyagolom, várom hogy kijöjjön az L és vele a kínai csodák. Nem értem mit akarnak elavult verziókkal és hardverrel. Annyira azért nem olcsó.
  • Sir Quno Jedi #6
    30k alatt kapsz hasonlót, csak négymagos procával + 3G, + GPS, + dualSIM.
  • Cat #5
    Azért az első képen az a 7 collos, 2 GB RAM-os, 1024x600-as IPS tablet 25 ezerért annyira nem rossz ajánlat.
  • M2 #4
    És mit keres az asztalon egy iPhone?! :-)
  • PeeTeR #3
    iszonyatosan kinai disztribucio szaga van. a specifikaciok szinte teljesen megegyeznek a noname, sargaorszagbol rendelheto szarokkal - igy nem lesz veletlen, hogy azt az arkategoriat fogjak kepviselni.
  • Sir Quno Jedi #2
    Arra hivatkoznak, hogy hát elavultak és szarok a cuccaik, de legalább olcsók. Meglátjuk. De pl. egy VALÓBAN olcsó wayteq 10"-esnek 2560-as felbontása van, de még a 7"-es is 1024-es minima. És az sem egy prémium márka (finoman szólva sem). Nekem is volt már vagy három.

    Szal. hogy mennyi az az "olcsó", csak az a kérdés, mert amúgy kuka az összes cuccuk erősen.
  • culas25hc #1
    Érdekes termékeke ezek. A legelső tablet a kivetítőn ha jól látom 7"-on 800x480 -as felbontású, 512 Mb RAM-al. Ezt nem tudom komolyan gondolják -e, ingyen sem használnék egy ilyen készüléket.
    A többi verzió egy fokkal jobb, 1024x600 -as felbontás kis méretben már épphogy elmegy. De mondjuk a 2800 mAh-ás akksi a 3G-s verzióban, az megint csak egy érdesek dolog lesz.

    Talán a 8"-os készülékre mondanám, hogy 2014-ben is korrektnek számít, bár az android csak elviselt volna még 1 Gb RAM-ot.