Gyurkity Péter

Xiaomi Mi 4: csúcskategória megfizethető áron

Valódi csúcskategóriás okostelefont mutatott be a gyártó, amely igencsak kedvező áron jelenik meg.

A kínai cég az év első felében több mint 26 millió készüléket adott el, ezen felbuzdulva pedig most egy csúcskategóriás megoldással jelentkeznek, amelynek legfőbb vonzereje - ahogy azt a Távol-Keleten megszokhattuk - a kedvező ár lesz. Az Mi 4 okostelefon hardveres jellemzői dicséretre méltóak, a hozzájuk társított ár pedig nyilván sokak számára bizonyul majd ellenállhatatlannak.

A telefon a gyártó történetében első alkalommal kap fém keretet, ez egészen pontosan SAE 304 rozsdamentes acél, amelyet a műanyag, cserélhető hátlap egészít ki. A készülék egy 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőre épül, ehhez egy 2,5 GHz-es órajelen futó négymagos Qualcomm Snapdragon 801 chip, 3 GB RAM, egy 16 vagy 64 GB-os belső tároló, egy 13 megapixeles hátoldali f/1.8 kamera, annak 8 megapixeles, nyilván az úgynevezett selfie-képekre kihegyezett előlapi társa, LTE-elérés, 802.11ac WiFi, valamint egy szintén méretes, egészen pontosan 3080 mAh-s akkumulátor járul. Az infravörös funkcióval akár tévénket is vezérelhetjük, ezt pedig további opciók egészítik majd ki.


A külső némileg az iPhone 5S esetében látottakra hajaz, ez a kínai gyártóknál szintén nem túl nagy meglepetés, ám mindenképpen előnyös, hogy a hátlapot egyénire szabhatjuk, hiszen itt választhatunk fa, bambusz, bőr, textil, illetve kőre emlékeztető textúra között. A külső szélessége 6,75 cm, a súly pedig 149 gramm, az igazi érdekesség azonban a készülék ára, egy ugyanis a 16 GB-os példány esetében mindössze 320 dollárnak felel meg, de a 64 GB-os példány is megáll 400 dollárnál. Amennyiben ezt sikerülne tartani az egyéb régiókban, úgy egy valóban ütős megoldással jelentkeznének, amely az igazán nagyokat is lenyomhatja.

Azt sajnos nem tudni, hogy Ázsián kívül mikor jelenik meg a telefon, a gyártó egyelőre a hazai és a környező piacokra koncentrál. A szomszédos országok szeptemberben kapják meg a fejlesztést, az európai megjelenésről egyelőre hallgatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Papichulo #19
    Mondod te... aki mar vesztett ilyenen penzt, annak gondolom mas a hozzaallasa. A pofatlan masolasra meg itt van a konkret pelda, a Xiaomi.

    Amugy meg: "A technologia sokkal jobban fejlodik, ha nem mindenki megprobalja a sikeres termekeket masolni, hanem ujdonsagokat es uj modszereket probalnak kidolgozni. Vagy persze meg is lehet allapodni kereszt-liszenszelesben vagy mondjuk fizetni erte. Ezek sem az ordogtol valo dolgok... "
  • Narxis #18
    "Ha kepes vagy is bukod 20 ev utan! Mondom, hogy utana kene olvasni! "

    Megint mellébeszélsz. A 20 az mióta 5? A 20 kurva sok ebben az iparban, de másban is.

    "A lekerekitett sarku negyzet meg egy design patent, amilyen sok mas is a vilagon, peldaul a Coca-Cola uveg vagy a Ray Ban napszemuveg"

    Ezzel nem bizonyítottad, hogy baromság, csak azért mert a jelenlegi eszement szabályozás ilyenekre lehetőséget ad más cégeknek is. Sürgősen meg kell szüntetni az ilyen levédéseket. TILOS!

    "Ezek a pofatlan masolatok kivedesere vannak."

    Nincs olyan, hogy pofátlan másolás. Ez nem jogi fogalom ugyanis ami az egyik embernek pofátlan másolás az a másiknak egyáltalán nem az.

    Tehát sikerült rengeteg karakterben szokás szerint mellébeszélned ugyanis hiába hozod az érveket mikor alapjaiban hibás az egész rendszer és hátráltatja a fejlődést. Ha pedig alapjaiban rossz akkor alapjaiban kell átalakítani az egészet.
  • Papichulo #17
    amennyiben az illető a levédetést követő X (mondjuk 5) évben nem képes egy müködö prototipust bemutatni akkor az a szabadalom bukta

    Ha kepes vagy is bukod 20 ev utan! Mondom, hogy utana kene olvasni!

    A lekerekitett sarku negyzet meg egy design patent, amilyen sok mas is a vilagon, peldaul a Coca-Cola uveg vagy a Ray Ban napszemuveg... hihetetlen modon megis masok is gyartanak uveges italokat es ket lencset egy fem vazra epitve. Attol meg, hogy bejegyeznek egy ilyen szabadalmat, attol meg a birosagon is meg kell tudni vedeni azt. Ezek a pofatlan masolatok kivedesere vannak.

    A technologia meg sokkal jobban fejlodik, ha nem mindenki megprobalja a sikeres termekeket masolni, hanem ujdonsagokat es uj modszereket probalnak kidolgozni. Vagy persze meg is lehet allapodni kereszt-liszenszelesben vagy mondjuk fizetni erte. Ezek sem az ordogtol valo dolgok...

    A szabadalmi trollkodas megint teljesen mas dolog... ajanlom a non practicing entity fogalom megismereset. Ezek ellen persze maximalisan fel kell lepni, de jelen peldanal maradva, az Apple-t nem lehet ezzel vadolni.
  • torreadorz #16
    +1

    @Papichulo:

    Csak megsúgom olyannyira baromságot irtam, hogy ugyanezeket a kérdéseket már nagyon sok helyen pedzegetik hogy konkrétan többet árt a jelenlegi szabadalmi rendszer mint használ. Sőt hogy kifejezetten a technológia fejlődés visszavetésére használják. A szabadalom trollkodásról nem is beszélve.

    És mindezeket mindössze két dolog teszi lehetővé:
    1, nyilvánvaló dolgok levédetése (lekerekített sarkú négyzet, négyzetben fehér kör stb)
    2, müködő prototipus nélküli levédetés (itt csak egyszerüen elő kéne irni, hogy amennyiben az illető a levédetést követő X (mondjuk 5) évben nem képes egy müködö prototipust bemutatni akkor az a szabadalom bukta)
  • Narxis #15
    Ezek a szinonimái a baromságnak.
  • Papichulo #14
    Azert a helyedben utananeznek a szabadalmi jognak... ugymint: trademark, copyright, patent, validity, prior art, inventive step, non-obviousness (elnezest, de ezeket nem tudtam magyarul)

    Ezekutan megerted, hogy miert irtal eleg sok badarsagot... csakugy, mint elotted a kollega a dinnyes szogevel.
  • Papichulo #13
    Gondolom itt az utolso par hozzaszolo magat a linkelt cikket nem olvasta el, mert akkor talan ertelmesebb commentek szulettek volna...

    Nincs itt semmi per, nincs itt semmi szabadalom, itt egyszeruen pofatlan masolas van, nagyuzemi korulmenyek kozott.

    ps: MiPhone... meg a nev is milyen eredeti :)
  • torreadorz #12
    Pont ezért kéne felszámolni az amerikai szabadalmi rendszert. Mára már átment a vicc kategóriába és olyan dolgokat hagynak levédetni amiket már egy 3 éves gyerek is tud.
    Sőt, aki már látott ilyen szabadalmat, az azt is tudja hogy ezek a szabadalmak szintén olyan rajzokból állnak mint amilyeneket egy 3 éves gyerek rajzol.
    Négyzet benne egy kör, tessék ezt levédetem (apple). És ott meg olyan agyhalottak ülnek hogy ezt elfogadják szabadalomnak. Meg lekerekített sarkú négyzet. Puff egy újabb szabadalom... Meg sárga színü telefon...

    Csodálom hogy még a házak után nem kell jogdíjat fizetni, mert hát egy-egy ablak vagy ajtó tökre hasonlít az iphone formájára arról a szemtelenségről nem is beszélve hogy egy csomó bejárati ajtó _fehér_... Egyértelmüen apple másolás... Meg felül üveg, ez már a szemtelenség netovábbja fehér ajtó felül üveg ablakkal, egyértelműen ipod koppintás...

    Szóval ezeket a dolgokat nem lenne szabad elfogadni mint szabadalom, csak a fejlődés gátja. Ráadásul minden normális ember belátja hogy a használati tárgyaknak nem lehet túl sok eltérő formája a funkciója és az emberek kialakítása miatt. Egy szög az mindig szög formájú lesz, egy kanál mindig kanál formájú lesz és igy tovább.
  • Tinman #11
    Ekkora baromságot már rég láttam ^^

    1. Védessük le a One more thing... kifejezést? Csak az Apple használhatja?
    2. A fa bútorokat is le kell védetni.
    3. A piros, kék, sárga és zöld színeket is le kell védetni.

    Szánalmas amit némely Apple fanboy letol.
  • Narxis #10
    Nem rossz teló de nekem V4 óta a miui nem tetszik, bloatware lett.