Gyurkity Péter

Már jelentkezhetünk a Google moduláris okostelefonjára

A cég a hardverre fókuszáló külső fejlesztők jelentkezését, az első kész koncepciókat várja.

A hónap elején a Google jelezte, hogy már kijelölték azon első száz szerencsés személyt, akik a tervezettnél korábban juthatnak hozzá a Project Ara révén kialakítandó moduláris okostelefonok vázához. Most a külső fejlesztők is jelezhetik részvételi szándékukat, már amennyiben kész koncepciókkal rendelkeznek az általuk alkalmazandó komponensek felhasználásáról.

A cég oldalán megtalálható jelentkezési ívet egyelőre azoknak szánják, akik megfelelő tapasztalattal rendelkeznek a hardverek szegmensében, az illetékesek elmondása szerint ez alapján mérlegelik majd a sorrendet - természetesen az is sokat segít, ha az illetők által kialakított koncepció kellő állapotban van. Az érdeklődők július 17-ig jelentkezhetnek a projekthez történő csatlakozásra, ezt minden szervezet (vállalat) egyszer teheti csak meg, az említett dátummal azonban csak az első kör zárul majd le, ezt követően ugyanis (július 18. és augusztus 17. között) indul a következő periódus, amely további személyek és csoportok csatlakozására ad lehetőséget.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a Project Ara révén a Google a jövőben összeállítandó okostelefonok puszta vázát készíti csak el, ezt reményeik szerint 50 dollár körüli áron tehetik majd elérhetővé. Innentől kezdve a külső fejlesztőkön múlik, hogy mely komponensek és milyen formában lesznek felhasználhatók a vázon belül, vagyis a személyre szabhatóság minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap. Természetesen sok függ majd a végleges áraktól is, nem lesz mindegy, hogy a kiválasztott processzor, a memória, az akkumulátor, vagy akár a kamera mennyivel emeli ezt meg.

Az első fejlesztői prototípusokat a hónap végén szállítják ki, a csatlakozók ezeken kezdhetik meg a munkát - a kész okostelefonok jó esetben jövőre bukkanhatnak fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • loky #3
    Nagyon kíváncsi lennék rá. Alig várom, hogy részletek is kiderüljenek...
  • Merwenus #1
    Vastag