SG.hu

Magyar tag kerül az ENSZ távközlési szervezetébe

A Kormány Major Pétert, Magyarország ENSZ Képviseletének infokommunikációs tanácsadóját jelöli tagnak a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union - ITU) Rádiószabályozási Testületébe.

A jelöltet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint az ITU Tanácsa üléséhez időzítve Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára mutatta be 2014. május 7-én, Genfben. A helyettes államtitkár az idén Puskás Tivadar-díjjal kitüntetett jelölt szakmai kvalitásait méltatva elmondta, hogy Major Péter az ENSZ infokommunikációs fórumain hatékonyan képviseli Magyarország érdekeit.

A Rádiószabályozási Testületnek 2006 óta nincs magyar tagja. A jelöltekről az ITU meghatalmazotti konferenciája dönt majd 2014. október 20. - november 7. között, a dél-koreai Busanban. A Nemzetközi Távközlési Egyesület az ENSZ mellett működő szervezet, melynek feladata a nemzetközi távközlési együttműködés segítése. Az ITU különböző bizottságai ajánlásokat adnak ki, az egyes országok kormányai ezek figyelembe vételével dolgozzák ki a távközléssel kapcsolatos jogszabályokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!