MTI

Közvetlenül küldhetnek e-mailt a szaúd-arábiai királynak az alattvalók

Egy új honlapon keresztül közvetlenül küldhetnek e-mailt az alattvalók Szaúd-Arábia királyának - számolt be a BBC News.

A Kommunikáció elnevezésű honlapot szaúdi források szerint az uralkodó rendeletére hozták létre. Abdallah bin Abdel-Aziz király ugyanis kíváncsi országa polgárainak panaszaira, ötleteire és javaslataira. Ezért aztán minden beérkező e-mailt továbbítanak hozzá. A szaúdiak a honlapra a kormányhivatalokkal kapcsolatos kifogásaikat is elküldhetik, továbbá itt fogadják az orvosi segítségért folyamodó kérelmeket is.

Szaúd-Arábiának meglehetősen hányatott kapcsolata van az internettel. Miközben az ország büszkén állítja, hogy milliók használják a világhálót mindennapos tevékenységeikhez, az sem titok, hogy külföldi honlapok ezreit blokkolják azzal az indokkal, hogy sértik az ország erkölcsi normáit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Amergin #1
    Újabb "szép példa": Szaud-Arábiában a saria van érvényben (bümtetési formák: kézlevágás, orrlevágás, kövezés, korbácsolás, stb.. olyasmikért, mint mondjuk a homoszexuális kapcsolat, vagy a házastársi hűtlenség)
    Ugyanennek a bevezetését jelentette be a minap a Brunei szultán az országában, amit általános nemzetközi felhördülés fogadott.
    Valahogy nem hallottam, hogy a zusa szankciókkal sújtaná Szaud-Arábiát az emberi jogok megsértéséért.
    Hát persze, hogy amíg az olaj menetrendszerűen jön onnan, addig azt csinál az uralkodója, amihez éppen kedve szottyan...
    Az meg, hogy lett egy email címe, amin az udvaroncai leveleket olvashatnak nem sokat jelent: sem eddig sem ez után nem mondhatják el őszintén a véleményüket az "alattvalók", csak ha már megunták az életüket.