Gyurkity Péter

A Galaxy S4-re hasonlít a csúcskategóriás Tizen

A Samsung ebben a hónapban szeretné piacra dobni a prémium Tizen okostelefont, az S4-re hajazó jellemzőkkel.

Az utóbbi hónapokban többször olvashattunk a Tizen platform, pontosabban az arra támaszkodó első okostelefonok várható érkezéséről, ezidáig azonban ebből nem sokat láthattunk. Most a dél-koreai gyártó végre valóban közel került a megjelenéshez, így néhány újabb részletet is megtudhatunk a rajtról.

Indonéz forrás számolt be elsőként arról, hogy az SM-Z9005 típusjelzéssel ellátott fejlesztés egy oroszországi rendezvényen mutatkozik majd be a nagyközönség előtt, mégpedig még a hónap vége előtt. Ennek megfelelően a készülék elsősorban a felemelkedőben lévő országok, így Oroszország, Brazília, Indonézia, illetve Kína és India piacán rajtol majd el az első körben, a csúcskategóriásnak, vagy legalábbis gyorsabbnak szánt példány pedig leginkább a Galaxy S4-hez, vagyis a tavalyi év zászlóhajójához lesz hasonlítható.


A Samsung erősen támaszkodik majd a szoftveres oldal szolgáltatásaira, a Tizen OS-t ugyanis nemcsak az okostelefonokban, hanem az egyéb internetelérést nyújtó eszközökben, így például okostévékben és háztartási eszközökben is szeretnék felhasználni, hogy még szélesebb területre terjesszék ki mobilos befolyásukat. Az elsődleges cél természetesen egy új alternatíva kiépítése, ezúttal a Google megkerülésével, hogy a jövőben nem kelljen a szoftveres óriással megosztani a mobil területről származó hirdetési bevételeket. A Huawei hasonló felfogásban közelíti meg a témát, ők is szeretnék átugrani a Google-t, hogy még nagyobb profitot hasítsanak ki maguknak.

A gyártó egyébként most tette közzé első negyedéves eredményét, amely ugyan a chipgyártás terén némi visszaesést mutatott (a DRAM és NAND flash termékek iránti lanyhuló érdeklődés miatt), ám a mobil eszközök szegmensében nagyon is jól szerepeltek, csaknem ötödével növelve a bevételt az egy évvel korábbi számokhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)