Gyurkity Péter

Jön a második Samsung Galaxy Core

A Samsung hamarosan piacra dobja készülékét, míg a zászlóshajóval némi probléma akadt.

Egy orosz portál számolt be elsőként arról, hogy a dél-koreai gyártó hamarosan piacra dobja a második Galaxy Core okostelefont, amely azonban a család immár sokadik tagja. Ezt képekkel és néhány hardveres részlettel toldották meg, mi több, a várható árat is közölték.

A Galaxy Core 2 eszerint az Android 4.4 KitKat operációs rendszerre támaszkodik majd, ez szolgálja ki a 4,5 hüvelykes kijelzőt, amely azonban mindössze 480 x 800 pixel felbontást támogat - a jelek szerint a cég itt sem viszi túlzásba a hardveres jellemzőket. A listán emellett egy 1,2 GHz-en futó négymagos chip, alig 512 MB RAM, egy 4 GB-os, microSD révén tovább bővíthető belső tároló, egy 5 megapixeles hátoldali és egy elülső VGA-kamera, valamint egy 2000 mAh-s akkumulátor található. A telefon HSPA+ elérést kínál majd, dual-SIM opcióval kiegészítve azt.

Érdemes megemlíteni, hogy a szűkebb értelemben vett család eddig négy taggal büszkélkedhetett. Ezek sorrendben a Galaxy Core, a Galaxy Core Plus, a Galaxy Core Advance, illetve a Galaxy Core LTE, vagyis a kettes számmal ellátott példány a sorozat ötödik tagjaként fut be. Ára Oroszországban 200 eurónak felel majd meg, a remények szerint a gyártó gyors ütemben bevonja majd a többi európai piacot is.

Időközben a Samsung megerősítette, hogy a Galaxy S5 okostelefon esetében néhány példánnyal komoly probléma merült fel. A felhasználók egy része ugyanis hibaüzenetet kap a kamerával kapcsolatban, amelyet házi módszerekkel nem lehet kiküszöbölni, így az érintett telefonokat a szolgáltatóval kell kicseréltetni. Az okokat nem közölték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!