Berta Sándor

Kapósak a munkaerő­piacon a Nike karkötőjének fejlesztői

A Nest, az Oculus, az Intel és a Microsoft is szívesen átvenné a Nike okos karkötője, a Fuelband megalkotóit.

A Nike a múlt héten jelentette be, hogy leállítja a viselhető termékek fejlesztését. A cipőgyártó a hardvertől a fitnesz-szoftverek felé fordul. A döntés azt jelenti, hogy beszüntetik többek között az iOS-t futtató, Fuelband nevű fitneszkarkötő gyártását és elbocsátották a termék fejlesztéséért felelős csapat zömét. Nos, a legújabb hír alapján úgy tűnik, hogy a Nike egykori alkalmazottai nem sokáig maradnak munka nélkül. Többek között ugyanis a Google leányvállalata, a Nest is érdeklődik a gyártó digitális sportrészlegének munkatársai iránt és szívesen alkalmazná őket.

A Nest képviselői egy beavertoni szállodában már felvételi beszélgetéseket is folytattak néhány Fuelband-fejlesztővel - erről a TechCrunch számolt be. Az éveken át tartó fejlesztések tapasztalataiból az Oculus és az Intel is szívesen profitálna, és a Microsoft szintén az érdeklődők között van. A redmondi IT-óriás részlege ugyanis már gőzerővel készíti a Kinect Glasses nevű okos szemüveget.

A The Verge információi szerint Alex Kipman, a Kinect egyik fő fejlesztője jelenleg is azon dolgozik, hogy a Windows operációs rendszert a kis kijelzőkön való működésre optimalizálja. A Microsoft márciusban 150 millió dollárért megvásárolta az Osterhout Design Group szellemi tulajdonát. A csoport az USA kormánya megbízásából készít viselhető termékeket az amerikai fegyveres erőknek, hhez a projekthez pedig a vállalatnak hasznos segítséget jelentenének a Nike Fuelband megalkotói.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!