SG.hu

Dolgozz Otthonról Napot szervez a Telenor és a Microsoft

Május 10-én ismét országosan meghirdeti a Dolgozz Otthonról Napot a Microsoft és a Telenor. Az első rugalmas munkavégzést hirdető kezdeményezéshez 2012-ben több mint 110 cég csatlakozott. Idén a két szervező vállalat ismét erre buzdítja a hazai szervezeteket, cégeket, munkavállalókat. A Dolgozz Otthonról Nap zöld partnere a WWF Magyarország.

A két évvel ezelőtt az első magyarországi Dolgozz Otthonról Napot a Telenor és a Microsoft külföldi minta alapján szervezte meg. A kezdeményezés hatalmas sikerrel zárult: több mint száztíz cég és közel háromezer munkavállaló csatlakozott. A hazai közönség nyitottsága nem véletlen, hiszen a rugalmas munkavégzés kultúrája a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt előnyös.

A szellemi munkát végzők körében világszerte és itthon is egyre gyakoribbak az olyan atipikus foglalkoztatási formák, ahol az irodai, fix munkaidőben végzett munka keretei fellazulnak. Mind több vállalat bátorítja dolgozóit arra, hogy alkalmanként otthonról tevékenykedjen. Az önállóan dolgozó "neonomádok" igényeit kiszolgálva több közösségi munkatér, co-working iroda nyílik, és egyre elterjedtebb vállalkozási formává válik a merőben új cég- és munkakultúrát képviselő start up is. A Dolgozz Otthonról Nap 2014-ben már nemcsak az otthoni, hanem a tetszőlegesen megválasztott, a munkavégzéshez legideálisabb körülményeket jelentő helyszíneken történő munkavégzésre buzdít: Dolgozz Bárhonnan!

A távoli munkavégzéssel megtakarítható az utazási idő, amit az emberek például a családra vagy más kikapcsolódásra fordíthatnak. Ha a munkatársak szabadon megválaszthatják a számukra kedvező munkahelyszínt, körülményeket, és szabadabban oszthatják be idejüket, az nem csak a munka hatékonyságát növelheti, hanem a kollégák és a munkáltató közötti bizalmat, jó kapcsolatot is erősíti. Fontos szempont, hogy az utazások mennyiségének csökkentése a környezetet is óvja. Az így megtakarított szén-dioxid kibocsátásról a Dolgozz Otthonról Nap alkalmából fejlesztett, a WWF Magyarország szakemberei által hitelesített szén-dioxid kalkulátor segítségével bárki közelítő adatokat kaphat a program weboldalán.

"Az első Dolgozz Otthonról Nap óta eltelt két évben a technológia fejlődése még kedvezőbb feltételeket teremtett a rugalmas munkavégzéshez. Az egyre gyorsabb mobilinternet és az innovatív mobileszközök segítségével szellemi munkát ma már valóban szinte bárhol lehet végezni. A Telenornál a munkakultúra szerves része, hogy a dolgozók alkalmanként nem az irodában látják el feladataikat, idén pedig még több cég figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy ez a gyakorlat nekik és dolgozóiknak is előnyös" - mondta el Klausz Ferenc, a Telenor vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese.

"A Microsoft Magyarország támogatja a rugalmas munkavégzést. Külön öröm számunkra, hogy idén május 10-én, egy szombati munkanapon kerül sor a Dolgozz Otthonról Napra, mivel ez egy ideális alkalom, hogy bebizonyosodjék, mennyire hatékony lehet egy szombati munkanap - otthonról végezve" - tette hozzá Friedl Zsuzsanna, a Microsoft Magyarország HR igazgatója. A május 10-i Dolgozz Otthonról Naphoz csatlakozó vállalatok között a szervezők értékes nyereményeket sorsolnak ki, amelyek tárgyi és szakmai segítséget nyújtanak a rugalmas munkakultúra kialakításához. A csatlakozás ingyenes és semmilyen további kötelezettséggel nem jár a cégek számára, a szellemiség iránti szimpátiát fejezi ki - hívják fel a figyelmet a szervezők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!