Szekeres Viktor

Áprilisban bhutáni filmfesztivált lesz idehaza

A filmeket kedvelők most dörzsölhetik igazán a markukat, hiszen a többség előtt teljesen ismeretlen bhutáni filmművészetet is megismerhetjük végre. Mert, nem meglepő módon, Bhutánban is készülnek jó filmek.

2013. április 30-án 16 órától a budapesti Művész Mozi ad otthont Magyarország első olyan filmfesztiváljának, ami kizárólag a Bhutáni Királyságról szól. A 20 egyedileg válogatott filmből álló program jól reprezentálja a hazánkban ismeretlen bhutáni filmtermést, a dokumentumfilmektől a rövidfilmeken át a nagyjátékfilmekig, amelyeket tapasztalt, sokszor nemzetközi díjakat nyert rendezők vagy éppen fiatal, kísérletező filmesek készítettek. A bhutáni és külföldi alkotók között találjuk a Bhutánban forgatott A kis Buddha című filmben résztvevő Khyentse Norbut, vagy a Hét év Tibetben című filmben Brad Pitt mellett a tinédzser dalai lámát alakító Jamyang Jamtsho Wangchukot.

Jegyek a fesztiválra 2013. április 16-tól kaphatók. A karszalag, amellyel az összes film és esemény látogatható a helyszínen elővételben és a fesztivál napján megvásárolható 2500 forintért, míg az egyszeri belépők egy-egy film vagy filmblokk megtekintésére csak a fesztivál napján vásárolhatók meg 900 forintért. A fesztivál részletes programjáról a mozi honlapján lehet tájékozódni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!