MTI

Harci helikopter a Die Hard miatt Budapesten

A Magyar Honvédség egyik katonai helikopterének közreműködésével zajlik majd szerda délelőtt a Die Hard - Drágább, mint az életed című szuperprodukció forgatása a fővárosban - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint szerda reggel 7 és 12 óra között a forgatás a következő tervezett útvonalon folyik: Budaörs repülőtér - Kelenföldi Hőerőmű - Rákóczi híd - Petőfi híd - Lánchíd - Petőfi híd - Rákóczi híd - Kelenföldi Hőerőmű ( a Lánchíd és Rákóczi híd közötti szakaszon több alkalommal, a Duna medervonalában oda-vissza). A közleményben figyelmeztetnek arra, hogy a MI-24-es harci helikopter közreműködésével zajló forgatás során a forgatási útvonal közelében a lakosságot zavaró hang és zajhatásokra lehet számítani. A Die Hard-sorozat ötödik darabját áprilisban kezdték forgatni Magyarországon, ahol 86 napon át, több helyszínen zajlanak a produkció munkálatai. A Die Hard - Drágább, mint az életed főként Oroszországban játszódik, ahova a Bruce Willis alakította John McClane azért utazik, hogy kiszabadítsa fiát, akit Jai Courtney játszik.


MI-24 Hind

Szintén Budapesten forgatják a napokban Émile Zola regényéből a Thérese Raquin című amerikai filmet, olyan sztárok főszereplésével, mint a kétszeres Oscar-díjas és négyszeres Arany Glóbusz-díjas Jessica Lange, Elisabeth Olsen - az Olsen-ikrek húga -, vagy a Harry Potter-filmekben a gonosz Draco Malfoyt alakító Tom Felton. A Szerbiából érkezett stáb vasárnap a 19. századi párizsi helyszínné varázsolt Reáltanoda utcában forgatott. A film zömét Szerbiában (Belgrádban) veszik fel, de az utómunka Magyarországon lesz. Kemény Ildikó, a Magyarországon forgó hollywoodi filmek producere (Pioneer Pictures) az Origónak adott minapi interjújában elmondta, a rendező és a vágó Budapestre költözik, és magyar szakemberekkel végzik az utómunkát, beleértve a zenefelvételt is. A várhatóan 2013-ban a mozikba kerülő kísértethistóriát az amerikai Charlie Stratton rendezi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sandor8206 #9
    felvilágosítalak miért szégyen, azért mert a hiperdrága lenne minden=drága a szolgáltatás=drága a munkaerő, menj el angliába javítasd meg a kocsidat, anyagár egyenlő Mo.-val, munkaóradíj "kicsit" több :-) egy város nem attól lesz drága vagy olcsó, mert mennyi 1 kiló kenyér (sacc-per kb. hasonló) hanem, hogy bemész egy étterembe és ott mennyit fizetsz a SZOLGÁLTATÁSÉRT
    annak örülnék ha Mo lenne a legdrágább a világon, mert azt jelentené, hogy egy mezei pincér is jól keres, ne anyagi, terméki dolgokban gondolkozz.
    Azért szégyen mert itt szarért, húgyért dolgoznak (nagyrészük) az emberek.
  • winnie #8
    Naná, de miért szégyen, hogy nem hiperdrága Magyarország?
  • Zombee #7
    Miért, mi másért jönnek? Adókedvezmény, alacsony árak.
  • Cat #6
  • winnie #5
    szerintem csak nem érted a dolgot.
  • winnie #4
    igen? pár éve több film forgott nálunk, mint idén.
  • Bhalage #3
    vasarnap a hosok terenel parkoltak a moszkvai rendorautok^^ :o

  • GazCamp3r #2
    alakul ez? omg... azért forgatnak itt, mert olcsóbb ebben a szar országban kibérelni bármelyik helyet, és átalakítani, mint bárhol máshol... ez inkább szégyen -.-
  • IMYke2.0.0.0 #1
    Filmgyártó-helyszín nagyhatalom lettünk. Alakul ez :)