Ötvös Tibor

Készül a Jézus Krisztus szupersztár remake

A Universal Pictures tovább halad a musical vonalon és a világsikerű Mamma Mia! után most egy feldolgozással próbálkozik. A Jézus Krisztus szupersztár Andrew Lloyd Webber műve, mely 1973-ban kapott egy mozifilmes verziót is.

A Mamma Mia! világsikere (602 milliós összbevétel) sokakat meglephetett és a jelek szerint a Universal is köztük volt. A stúdió ugyanis csak most jelentette be újabb musicalét, mely azonban nem a sikerfilm folytatása lesz, hanem egy korábbi klasszikus újragondolása.



A Jézus Krisztus szupersztár Andrew Lloyd Webber és Tim Rice közös munkája, mellyel először a színpadokon arattak komolyabb sikert, majd az 1973-as mozifilm is szépen teljesített - hozzátennénk, hogy bizony komoly botrányokat is okozott vallási körökben a kereszten daloló Megváltó.

Mindenesetre a Universal eme kultikus musicalt választotta ki következő projektjének és már fel is kérte a meglepően nagy sikerű (500) Days of Summer rendezőjét, Marc Webbet direktort a feldolgozáshoz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Quantumleap #17
    Amúgy mostanában lehet olvasni filmeknél olyasmi hsz.-eket, hogy "Nem rossz, de ráférne egy remake". Ezektől tudnék hupililát okádni. Mintha egy film csak egy műszaki termék vagy szoftver lenne, amiből bármikor jöhet újabb verzitó. Broáff...
  • Quantumleap #16
    Abból is marhaság volt annyit készíteni. Ez amúgy olyasmi, mint regényt megfilmesíteni. Csak akkor látom értelmét a remakelésnek, ha az eredeti adaptáció bukás volt. De minek még egyet kreaálni, ha már létezik egy sikeres adaptáció?
  • Dynamic #15
    A Jézus Krisztus szupersztárt viszik vászonra ismét és nem EZT Jézus Krisztus szupersztárt dolgozzák föl? Ugye még mindig nem világos...?
  • Dynamic #14
    Bingó! Hogy Webbernél maradjunk, szerinted az Operaház Fantomjából, hány filmes adaptáció született? Nem egy és nem is kettő. Ilyenkor mi van?
  • Kindred Blades #13
    Hagyd, van akinek a különbségekhez nincs érzéke.
  • Quantumleap #12
    Film és színelőadás két külön dolog. Most akkor ennyi erővel még vagy húsz remake-t lehetne gyártani minden musicalből.
  • LuciferTheReal #11
    "Feldolgozzák" jézust!
    ...csak már látnám mi lesz belőle...
    sonka, oldalas...
  • kisb92 #10
    szerintem se kéne "remake"-et csinálni, csak elrontják az előzőt...
  • Dynamic #9
    Nevetek. Ez egy musical, egy színpadi mű, amit többször, több helyen, több változatban játszottak (és mellesleg kapott egy filmváltozatot is). Mi az, hogy az 1973-asnál jobbat nem lehet csinálni? Mintha az lenne az "eredeti", holott az is csak az x-edik verzió, de mivel filmváltozat, ezért világszerte azt ismerik.
    Milyen lenne már, hogy ha ha az Operaház fantomjára is azt mondanák, hogy csak a londoni West End Theatre-ben szabad játszani a legelső színészekkel, mert az volt az "igazi". Érdekes, hogy akkor sosem lázadozik senki, amikor egy musicalt újra és újra színpadra visznek. A szöveg adott, a zene adott, ugyanezeket fogják elénekelni csak más (esetleg jobb?) énekesekkel.
  • Kindred Blades #8
    No igen, a remek énekhangok! Emlékszem, hogy felállt a szőr a hátamon, mikor először meghallottam, hogy "Good Kaifas, the council waits for you".
    Ha fel akarják eleveníteni -ami helyes, hadd ismerje meg a fiatalság-, akkor inkább fognák a régit, és kezdenék újra játszani.
    Valahogy olyan feleslegesnek tűnik ez a remake, pedig igazából még el sem kezdték.