Szekeres Viktor

Megváltoztatják a filmcímeket

Előfordul, hogy a stúdiónak (vagy a tesztközönségnek) nem jön be az eredeti, vagy a munkacím, és ezért találnak ki újat, de olyanra is van példa, hogy egy filmet nemzetközi forgalmazásban más címen adnak el, mint Amerikában.

A napokban mindkettőből előfordult, hiszen a nálunk Rockhajó címmel bemutatott The Boat That Rocks eredeti címmel rendelkező Richard Curtis-mozi, mely november 6-án kerül bemutatásra Amerikában a Pirate Radio (Kalóz rádió) új címet kapta.

De ugyancsak változott a készülő Rémségek cirkusza-film (Cirque du Freak) címe, melyet ezentúl The Vampire's Assistant (tükörben: A vámpír asszisztense, hazai műfordításként: A vámpír inasa) címen kell keresnünk, s ezentúl a Repossession Mambo című Jude Law - Forest Whitaker-filmet is Repo Manként fogjuk megtalálni. További címváltások: a Hard 10-ből She's Out of My League lett, a Hoodwinked 2.-ből Hoodwinked Too! Hood vs. Evil, a Percy Jacksonből Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, míg a The Perfect Getaway-ből A Perfect Getaway.

Ugyan nem címváltás, de érdemes megemlíteni, hogy végre van címe Clint Eastwood új filmjének (Invictus), Michael Moore új doksijának (Capitalism: A Love Story), Katherine Heigl és Ashton Kutcher akciókomédiájának (Killers) és Will Ferrell és Mark Wahlberg poénkodásának (The Other Guys).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Nasedo #4
    Csak az első könyv címe Rémségek Cirkusza. A másodiké pedig A Vámpír Inasa. Tehát nem katasztrófa, hogy a második könyv címét adják a filmnek, hiszen ha jól tudom az első 3 könyv története lesz feldolgozva.
  • Inquisitor #3
    "Nem tudom a HP rajongók mit szólnának, ha név változás lenne,..."
    Lol. Azok után, hogy a Philospher's Stone-t angolból "amerikaira" fordítva Sorcerer's Stone lett???
  • pixx #2
    Azért vicces, hogy a Rémségek Cirkuszát, (aminek könyvben is ez a címe) megváltoztatják, mert nem jó. Nem tudom a HP rajongók mit szólnának, ha név változás lenne, bár ott most sok anyázás van, mert sikerült a leggyengébb Potter filmet összerakni...
  • kukacS3K #1
    meg a couple of dicks címe is megváltozott:D