Szekeres Viktor

A népszerű író visszatér a mozikba

A 90-es években egymással versengtek a nagy stúdiók, hogy melyik tudja megkaparintani Michael Crichton és John Grisham legújabb regényének jogait. Azóta a Grisham- és Crichton-láz mondhatni lecsengett, hiszen Hollywood felfedezte magának Robert Ludlumot.

Persze fent nevezett láz nem azért csengett le, mert az írók visszavettek volna az iramból (igaz Crichton időközben meghalt), hanem mert például a Cég (270 milliós világbevétel), a Pelikán ügyirat (195 milliós világbevétel), a Ha ölni kell (151 milliós világbevétel), Az ügyfél (117 milliós világbevétel), Az esőcsináló (45 milliós világbevétel), a Siralomház (22 milliós világbevétel) és Az ítélet eladó (80 milliós világbevétel) írója úgy döntött, hogy több könyvének nem adja ki megfilmesítési jogát, mert elégedetlen volt a végeredménnyel, amit valamennyire igazolnak is a csökkenő bevételek.

Az 1993 és 1997 között leforgatott 6 Grisham-film talán a közönségnél is egyfajta teltséget okozott a jogi drámák terén, éppen ezért lehet friss fuvallat, hogy a hírek szerint az író megadta 1999-es Végrendelet (The Testament) című művének feldolgozására az engedélyt. A mű története szerint egy milliárdos hatalmas vagyonát nem rokonaira, hanem brazil őserdőkben karitatív tevékenységet végző törvénytelen lányára hagyja. Természetesen a rokonság ezt nem hagyja ennyiben és egy ügyvédet uszít az esetre.

A filmet a Ha ölni kell producerei, Mark Johnson és Hunt Lowry fogják készíteni. Egyes információk szerint egyébként a Paramount is megtette az előkészületeket egy másik Grisham-könyv adaptálása céljából: ők a legújabb regénnyel, a magyar címmel még nem rendelkező The Associate-tel próbálkoznak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dronkZero #1
    Hát, nemtom, én ezt olvastam, és hát eléggé semmilyen...