Szekeres Viktor

Itthon már Nicolas Cage sem kell?

Amerikában kellemes meglepetést okozott a mostanság eredeti filmjeivel bukást bukásra halmozó Nic Cage új scifije, a Képlet. A Holló és a Dark City rendezőjének alkotása nagyjából 80 millió dollárt szedett össze Amerikában és majdnem ugyanennyit világszerte. Itthon azonban nem robbant a film.

A hazai premierhétvégén Budapesten 12670-en, míg vidéken 4114-en látták a filmet, s ez fővárosi és országos összesítésben is csak a második helyre volt elegendő a Terminátor: Megváltás mögött. (hétvégén 13101 néző Budapesten és 12397 vidéken.)

A Képlet erősen közepes kezdése a Sandra Bullock-féle Nászajánlatot erősítette meg, mely premier előtt már kitermelt 6385 eladott jegyet, ami a fővárosban a 3. helyre volt elegendő. A hét harmadik kommersz premierje, a Rockhajó nagy csalódást keltve, mindössze 2780 budapesti és 611 vidéki nézőt érdekelt, ami a hetedik helyre volt elegendő. Ennél is gyengébben szerepelt Fernando Mereilles filmje, a Vakság, mely 738 nézőjével a 14. helyet szerezte meg a fővárosban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Kagemusha #31
    Mar bocs, de mennyi sci-fit olvastal eletedben? Mint az itt hozzaszolok nagy tobbsege?
    Mert ugy veszem eszre, a kerdezett szam erosen konvergal a nullahoz... az itteni szovegelesek alapjan...
    Ha valami egy kicsit is nem happy-end, akkor mar gyenge? Mindenkinek a szirupos lanyregenyek kellenek?
    Reszemrol pont az volt a jo a filmben, hogy vegre van egy kis realitas benne, nem az a hiteltelen "a vegen ugyis mindenki megmenekul" erzes...
    Igaz, vannak benne pontatlansagok, de ha szakerto szemmel nezel minden filmet, akkor az osszes mehetne a kukaba, amennyi tudomanytalansag van bennuk... masfelol eppen ezert lesz science-FICTION!
    Szoval a film szerintem korrekt. Vegre egy jo kis sci-fi, ami nem sima akciofilm, hanem annal egy kisse elgondolkodtatobb... nekem tetszett.
    Ahogy nimfas is mondta: "kép jó.. hang jó..." Raadasul a tortenet is jo... a CGI meg olyan, amilyen, de nem zavaro, mint sok mas esetben... lasd szegeny Vuk...
  • nimfas #30
    kijött a "képletből" dvd-rip.... kép jó.. hang jó... de hogy a végét hogy elcseszték a béna CGI-al... a legvégét.... :-S arra már nem maradt zseton :-D
  • bippo #29
    Ezt én sem értem, sokszor olvashatatlan. Angol filmnél annyira nem érdekel, de franciául sajnos nem tudok.
    Ráadásul tök szélesek a betűk, egyszerűen kényelmetlen és lassú olvasni. Végig kell pásztáznom az egész vásznat 2x, mire elolvasom.

    A filmről én sem sokat hallottam előtte, a Terminátornak meg a Nászajánlatnak erősebb a marketingje.
  • winnie #28
    42 ezres után lett 13 ezres bp-en. nem mintha ez nem lenne nagy zuhanás.
  • Jubei #27
    Igen pontosan.
  • Barakukk #26
    Mi az, hogy "feszkó"?

    Amúgy az is érdekes, hogy a Terminator Megváltás 75 ezres rekord nézettsége után már csak 13+12 ezres hétvégét produkált.
  • ZeemanX #25
    Jah. Camosat...
  • Yany #24
    Ja és a film közepes, ennek ellenére elég sokszor élveztem a feszkó, vagy a látvány miatt.
  • Yany #23
    Én is a feliratosra esküszöm most már... DE(!) miért nem lehet árnyékot adni annak a szerencsétlen szövegnek??????????? Miért kell a felirat feléről lemaradni csak azért, mert pár évvel ezelőtt képesek voltak rá, most meg fehér alapon fehér betűket kell megfejtenünk pergő események alatt. Még jó, hogy a java részét megértem...

    Szóval jó dolog a feliratozás, de nem így. DVD-n miért egyszerűbb ezt megcsinálni? Egy többtízmilliós moziterem technikája miért alkalmatlan erre?
  • Nethyrrea #22
    inkább lusták az emberek angolt tanulni.