Szekeres Viktor

Hazai mozis időpontváltozások

A nagyobb hazai forgalmazóknak nagyjából egész évre megvan a menetrendjük, s ezt általában csak egy-egy váratlan, eredetileg DVD-re szánt siker, vagy tűzre való bukás boríthatja fel. Azonban az előzetesen kiadott menetrend gyakran változik.

Ezek a változások pár hétben, esetleg pár hónapban mérhetőek, így például az új Péntek 13. eredetileg február 13-ra kiírt bemutató időpontja előbb márciusra, majd nemrég május 28-ra módosult. A szemfülesek észrevehették, hogy a Budapest Film sem mutatta be januárban Frank Miller nagy buktáját, a Spirit - A sikító várost, mely március 26-ára csúszott, mint ahogy az Oscar-versenyt elbukó Kétely is csak valamikor áprilisban kerül a hazai mozikba.

Ellenben, a 11 Oscar-jelölést kapó Gettó milliomos a hype-nak (is) köszönhetően előre ugrott és már február 19-én láthatjuk Tom Cruise Valkűrjével egy héten. Érdekességképp megemlítendő a Largo Winch-film apró, március 5-re történő hátrakerülése, amely így egyszerre kerül mozikba a másik képregényfilmmel, a Watchmen - Az őrzőkkel.

Természetesen akadnak olyan csúszások, melyek az amerikai premier változását követik, így természetesen sem Peter Jackson Komfortos mennyországja, sem a Farkasember nem kerül tavasszal moziba, mint ahogy a Roland Emmerich-féle 2012 is csúszik a nyári időpontről novemberre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • winnie #9
    ez volt a terv, az oment is 2006.06.06-n mutattak be mindenhol. kedden. kíváncsi lennék, hogy mi okozza a késlekedést. nyilván van oka.
  • unisol1 #8
    Heh, pedig mekkora lett volna, hogy a Péntek 13. péntek 13.-án van! (oké USA-ban, de akkor is)! Remélem a Terminator-t nem tologatják...!
  • cyberdj #7
    Akit érdekel: a Kétely (Doubt) valszeg március 19-én jön...
  • Radee #6
    Február 5-én lesz a Benjamin Button különös élete a premierje it nálunk.
  • Adamul #5
    nekem december óta megvan angol 5.1el a szállító 3, sztem itthon is feliratos lesz.
  • kriszwells #4
    Azt valaki tudja hogy a Benajmin Button különleges életét mikor fogják bemutatni itthon? Vagy már volt csak én késtem le?
  • Etinger #3
    Régen éves csúszások voltak, ahoz képest ez jó. Csak el vagyunk kényeztetve az internettel :D
  • Darth Sith #2
    Sosem értettem miért kell állandóan variálni. Az egy dolog ha egy film csúszik, de akkor az globálisan csúszik. De pl h egy filmet usákiában december elején bemutattak, nálunk február (pl szállító3)?... lassan ott tartunk mint a szocializmusban..
  • rufhus #1
    hát ez k.va jó mondhatom...