Szekeres Viktor

A gyerekeknek köszönheti a Venom a kirobbanó sikerét

Hatalmas bevétellel nyitott a Venom, és kiderült, hogy kik is vitték sikerre.

Amerikában 80, a világ többi részén 125 millió dollárt szakított a Venom, ezzel több, mint 200 milliós globális nyitányt produkálva. Sokakat meglepett ez a kezdés, a stúdiókat mindenképp, hiszen nem jövendöltek ekkora nyitányt, de most kiderült, hogy minek, vagyis kiknek köszönhető a nagyfokú érdeklődés.

Amerikában ugyanis a CinemaScore exit pollos felmérést szokott végezni a filmek első napos vetítéseit követően, mely során nem csak azt közlik, hogy milyen átlagosztályzatot ért el az alkotás (a Venom esetében ez B+, ami kifejezetten jó), hanem a közönség összetételéről is beszámolnak. És ezúttal az derült ki, amellett, hogy a papírforma szerint inkább férfiak választották a filmet (59% - 41% arányban, vagyis minden 10 nézőből 6 hímnemű volt), hogy a tinik nagyon nagy hányadban képviseltették magukat.

A felmérés szerint a Venomot mindössze 36%-ban látták 25 éven felüliek, ami azt jelenti, hogy az év egyik legtinikompatibilisebb nagy filmje volt. De akkor is szembetűnő a különbség, ha Marvel-alkotásokkal vetjük össze, hiszen például a Hangya és Darázs esetében 46% volt a 25 évnél idősebbek aránya, míg például a Pókember: Hazatérés esetében 49%. A DC-s filmek közül pedig a Suicide Squad 46, az Igazság Ligája pedig 69%-es mutatóval büszkélkedhet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)